Med fingret i vädret

Dagens gästskribent är agronom Sture Larsson

Hej ni ledare av bönder! Idag stormar det i England mot Arla, mot bönder eller i varje fall mot bönders anställda experter som gett sig fan på att kor inte skall fungera naturligt. Deras matsmältningsapparat skall sättas ur spel i så motto att den inte skall producera den naturliga avfallsprodukten, lite kofis, som i strid med elementär kunskap påstås vara en växthusgas, d.v.s. något som omöjligen existerar. Planetens normala energiomsättning bygger på utstrålning relativt den absoluta termiska nollpunkten i rymden, -273 grader C. Drivande differenstemperatur är alltså ca 288 grader C. En helt enorm drivkraft. Men, det är därför vi lever!

Redan en nyfödd vet att en kallare  kropp inte värmer en varmare kropp. Planetens interstellära skalskydd, atmosfären, är i princip alltid kallare än planetens komforttemperatur i kraft av utstrålningen som också tjänar oss på så sätt att den försöker både befria oss från överdriven energiinstrålning och från farlig instrålning. Som gammal agronom vet jag ju allt detta! Den gamla högskolan var ju lyckligtvis kvar i fundamental kunskap. Det finns inga växthusgaser och kofisar kan aldrig vara växthusgaser. För att försäkra mig om denna sanning har jag konkret frågat >65 akademier i Nordeuropa, varav 36 svenska, (de svenska t.o.m. två gånger) om de:

  1. Känner till någon kunskapsmässigt renommerad  person som vill förtunna atmosfären, d.v.s. vårt interstellära skalskydd. Inget namn har nämnts!
  2. Om de känner till någon växthusgas. Ingen sådan har nämnts!

Jag noterar att ingen inom politik eller media och uppenbarligen inte heller bönder eller bönders företrädare vill höra talas om dessa svar. Då skulle ju deras föreställningsvärld rasa och värst av allt, det de tidigare sagt under nu 30 – 40 år skulle vara osanning!

Förklaringen till akademiernas reaktion är enkel. Ingen vill naturligtvis med namn stå som den som på allvar  hotar högre liv gnom att förtunna det interstellära skalskyddet, allt högre livs villkor.  Ingen ledningsgrupp för akademi vill naturligtvis vara dummare än en nyfödd. Ingen ledningsgrupp för akademi vill rekommendera att vi i händelse av en starkare soleruption med tunnare skalskydd ”bränner” den elektronik som styr vårt liv idag . Tänk tanken! Vad gör bonden om de idag elektronikstyrda, AI-styrda, maskinerna inte fungerar och inte är möjliga att manuellt styra, därför att kofisarna inte längre är en liten del av skalskyddet? I USA är nu bönderna förbannade på John Deere, därför att maskinerna är så komplicerade att de inte själva kan eller ens  får reparera en trasig maskin. Tänk om styrdonen är uppbrända i en soleruption. Periodiciteten för soleruptioner av rang är ca 11 år. Skörden går i kvav om tröskan lägger av och John Deere inte kan komma på tre dar eller därför att lagret för nya sensorer eller datorer är slut eller uppbrännt. Precis som när min värmepump gick sönder för tredje gången och datorn inte längre fanns på lager. Enkelt som en plätt! Ut med datorn och in med en termostat från egna  hyllan. Lite avbitartång, lite lödning och allt igång igen.

Då uppstår frågan: Hur kan ledningsgrupper för lantbrukare d.v.s. naturvetare i grunden och dess  affärsdrivande grupper som  Arla starta krig mot sina kunder, om  en sån j-a dum grej som att börja jaga kofisar under begreppet växthusgaser, något som omöjligen existerar, vilket också bekräftas av kunskapsbärarna? Naturvetenskap i dess mest grundläggande betydelse skall naturligtvis känneteckna bönder och i synnerhet deras anställda experter. För att någon kan skapa ett medel som hämmar kons förmåga att omsätta foder naturligt behöver man ju inte tillämpa detta, eftersom det både är en helt  onödig kostnad för bonden och en störning i kundrelationen och ett dumhetsbevis? Förklara gärna!

En annan fråga: Jag har sökt kontakter i denna fråga, men det visar sig vara nästan omöjligt att kontakta t.ex. Arla och LRF centralt eller att förstå vem som styr verksamheten? Har lantbruket utvecklats till något slags skuggspel?

Sture Larsson

Mats lägger till. Det medel som ges till korna är registrerat under namnet Bovaer. Jag tolkar det som att det står för bovin=nötkreatur + vär’= väder=fis. Förutom all undran hur det påverkar den komplicerade kemiska fabrik som en kos fyra magar är, undrar jag även hur många fisekvivalenter produktion och distribution av medlet orsakar?

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

29 svar på Med fingret i vädret

  1. Jan Andersson skriver:

    Bill Gates har tydligen ett finger med i spelet. Han är känd för sitt Microsoft men också för att vara en nörd som inte vet vad han ska använda sina pengar till. Och när pengar är viktigare än ändamålen blir det så här…

    • Benny skriver:

      Ja, det sägs att Gates är en av de största privata ägarna av jordbruksmark i USA och det ligger givetvis en strategi bakom? Så det är nog mer pengar och makt han fikar efter! Jag har slutat köpa Arlas produkter helt nu och vi får se om flera hoppar på denna protest?

  2. Jan Andersson skriver:

    Man frågar sig på ålderns höst: hur länge ska denna bluff försätta att styra många västländers framtid? Förr var det otänkbart att något annat än den främsta vetenskapens rön var drivande i viktiga samhällsfrågor, och om en risk- eller osäkerhetskalkyl ändå visade att risken att misslyckas var liten så jobbade alla mer eller mindre år samma håll. Jag trodde nog att allaklimatmässiga villfarelser skulle vara ganska tillfälliga, men jag fick fel, för det verkar istället som de mest osannolika utfallen har via alla nya medier är de som slagit rot hos alla, och ingen litar på de som vill ställa tillbaka tokidéerna längst bak igen. Kvinnor är mer försiktiga och mindre riskbenägna än män, men borde då också vara i första ledet bland de som förklarar hur allt ligger till. Istället har det blivit tvärtom…

    Kommer dessa villfarelser att innebära slutet för västerländsk välfärd, kommer mina barnbarn att uppleva något som jag i hela mitt liv kämpat för att de ska slippa? Det är en olidlig tanke i så fall, det finns så oändligt mycket kvar att förstå och utveckla…

    • Benny skriver:

      Det är en symbios mellan skattehöjarpolitiker, forskare beroende av nya anslag till sin ”forskning” och globala oligarker som Gates, Soros och en hög av klimatkapitalister som tjänar pengar på de ”gröna” svindlerierna som Northvolt.

      • Göran skriver:

        Det finns en löjlig tro på forskares kunskaper. Med det menar jag att forskare har för det mesta endast kunskap i en liten liten del av det de forskar på. Går man upp på en högre nivå, så kan de oftast väldigt lite. De skulle förmodligen inte förstå någonting om Bill Gates och den globala oligarkin. De kan sin lilla nisch, men inget om helheten.

  3. Glenn skriver:

    Hmm. vad ingen berör är att flera agendor förs samtidigt. Målet är globalism i dess totalitära form, men först kaos , krig, svält och elände i så motto att människor kommer att acceptera ”nåt som verkar betydligt bättre ” än vad man har, och ser.

    • Benny skriver:

      Vi ser ju hur globalisterna påverkar valresultaten i länder som Rumänien och Georgien där folket röstade ”fel” och nu ska det ses till att det blir ledare som stödjer den globala diktaturen som tar makten. I Sverige så hade vi förr ett oppositionsparti SD men som numera är en del av den globala strukturen i 8-klövern. I Sverige behöver globalisterna alltså inte ens fixa färgrevolutioner eller hyra in orosmakare om nu SD mot förmodan skulle röstas fram till makten av folket? Samma sak hände i Finland med ”sannfinländarna” som numera är ett dussinparti i likhet med SD. I Frankrike vägrar Macaronen avgå trots att stödet för hans politik knappt är mätbart längre och protesterna pågår dagligen.

  4. Göran skriver:

    Här får ni tips om en hemsida som håller koll på vilka mejerier som matar våra kossor med Bovaer: mejerikollen.se

  5. Samuel af Ugglas skriver:

    Frågar många och ofta om de kan definiera en s k VÄXTHUSGAS, bara känslomässigt dravel till svar.
    Får ofta en eftersläng, ”visste du inte det” även om rena lögner.

    • Göran skriver:

      En växthusgas är en gas som används i ett växthus för att öka växtligheten i växthuset.

      • Jan Andersson skriver:

        Och innehåller mer koldioxid än atmosfärsluft för att det ska växa snabbare…

    • Göran skriver:

      Fråga även var någon stans i världen som det pågår en kris på grund av människans påverkan på halten koldioxid i atmosfären. Jag har brukar fråga det och har hitintills aldrig fått ett svar.

      • Benny skriver:

        Göran enligt oberoende beräkningar så står människan för ca 4% av tillförseln av CO2 till atmosfären? Resten 96% kommer från naturliga källor som haven, vulkaner, träskmarker m m Av dessa 4% står Kina, Indien och USA för ca hälften och då kan alla med lite IQ räkna ut att det svenska bidraget till CO2 knappt kan vara mätbart? Men ”di svenske” ska gå ”före” säger regimen i Stockholm? Före mot vad? Stupet antar jag…

        • Jan Andersson skriver:

          En gång var koldioxidhalten i jordens atmosfär 98 procent; jämförbart med grannplaneterna i vårt solsystem Mars och Venus som idag ligger på sisådär 92 till 94 procent. Ingenting växer på dessa idag, Mars roterar visserligen men Venus vänder alltid samma sida mot solen och där är det minst sagt varmt, medan det på den ständigt mörka baksidan är nära den absoluta nollpunkten.

          Men inget försvinner från en planet. Var finns all koldioxid nu? Kanske i växtligheten och i allt vatten på jorden? För nu finns bara 421 ppm (miljondelar) kvar i atmosfären. Det är extremt lågt och allt kommer att försvinna på sikt, varvid jorden blir obeboelig. Det tar med dagens takt ca två miljoner år, men då måste människorna på jorden börja tillverka koldioxidgas genom att bränna kalksten (fossila snäckskal). Att halten i atmosfären ökar marginelt nu kan därför ge oss en viss frist för om vi hamnar för lågt istället kommer alt liv på jorden att försvinna helt. Så att frivilligt lägga ned så enorma resurser på att snabba på minskningen verkar rätt korkat, för att uttrycka sig försiktigt…

          • Göran skriver:

            Det vore bättre om de kunde samla in hjärnceller, för det är något som väldigt många lider brist på.

            Ett par riktigt stora vulkanutbrott kan kanske rädda livet bortom 2 miljoner år.

          • Mats Jangdal skriver:

            Kolet från den ursprungliga koldioxiden är till stor del inlagrad i kalkformationer. Det är vad oceanograf Gösta Walin berättat flera gånger.
            Därför är havet buffrat och kan inte bli surt hur mycket CO2 vi än släpper ut. Tvärs emot vad propagandan säger alltså.

            • Jan Andersson skriver:

              Det är märkligt när alla frågor som baseras på fysik och kemi kommer på mångas läppar så finns inga definitiva svar, annat än hos högt specialicerade forskare och tänkare som dessutom är oense i viss mån om delaljerna. En en stora obildade allmänheten tror på varje teori som framkastats i vinningssyfte eller av en politisk agenda på samma sätt som de tror på tomten. Varför är inte forskarna överens? Det måste vara därför att deras teorier är fel! Nej, det beror på att vetenskap alltid bygger på teorier, som alltid måste testas och ifrågasättas när nya rön görs, vilket alla äkta forskare gör, men alltså feltolkas av alla andra.
              Men någon gång måste de sätta ner foten också…

        • Jan Andersson skriver:

          Vi delar alla samma luft, svårt att ta in för många som har anammat klimatpropagandan fullständigt.
          Så röken från Kinas över 1200 kolkraftverk är här också. Ser vi en kines måste vi låtsas att hosta lungorna ur oss för att stoppa utbyggnaden..

  6. Mats Jangdal skriver:

    Här har ni Nobelmenyn 2024
    Förrätt: Getost från Östergötland fylld med libbsticka, serveras med svenska betor, honung och rosenkvitten samt rostade pumpakärnor.
    Huvudrätt: Quenell på kyckling, svenska baljväxter och hösttryffel från Gotland, rotselleri glaserad med miso på svenska bondbönor och kålbukett med smak av örter och äpple. Serveras med en modern kulturgröt på klippt korn, vild och odlad svamp, jordärtskocka samt en rostad kycklingsky med Pomme de Vie.
    Dessert: Variation på svenska äpplen, terrine på karamelliserade Fridaäpplen, brynt smörkaka på jordmandel smaksatt med granskott. Kräm på rosenkvitten samt tunt skivade äpplen med kamomill. Serveras med en glass på gatkamomill och punsch.
    Vegetarianer får svamp istället för kyckling, veganer får desstuom specialtillbehör.

    Tycker det är en enastående beskrivning av vad som väntar alla, inklusive eliten i media, politik och vetenskap när klimatpolitiken är fullt genomförd, gröt och rotfrukter samt lite gräsmatteklipp när det är fest!

    • Samuel af Ugglas skriver:

      Lite nyfiken på vem som skall fixa alltihop om inte Kgl. Majt, vetenskapsmän och affärsmän är upptagna av något annat än att samla ”gräsklipp”?
      Underbart Mats.

    • Jan Andersson skriver:

      Äppelkakan verkar OK, men inget av det andra skulle jag våga röra. Att bli magsjuk under Nobelmiddagen är nog ett av de värre etikettsbrotten…

  7. Göran skriver:

    Det går att se på mat på sätt: 1) Tillföra näring. 2) Drog.

    Nobelmiddagen är kategori 2 – Drog.

    När vi äter mat för att det ska vara ett nöje, då är maten en drog. Den maten är mest destruktiv, såsom en drog är. Vi gör maten lustfylld för att det ska tillfredsställa hjärnan på samma sätt som en drog gör det. Resultatet över tid är destruktivt, vilket gör att vi som individer inte kan leva upp till vår egen fulla potential. Kort kan man säga att dålig mat håller oss tillbaka, medan bra mat får oss att gå framåt.

  8. Samuel af Ugglas skriver:

    Nobelfesten leder mig till eftertanke.
    1. Hur många renläriga socialister sitter det bland middagsgästerna i Sthlm´s Stadshus?
    2. Om samma socialister med Magdalena Andersson och hennes stödtrupper I N T E
    hade kunnat parasitera på evenemanget och framför allt inte på vårt SVENSKA
    KUNGAHUS, var hade vi hittat (S) SAP då?
    Tack Åkesson för att Du tackat NEJ!!!

  9. Jan Andersson skriver:

    Åkesson är från Blekinge och nog van vid mera sydsvensk kost, kanske med skånsk och dansk kulturs inflytande. Han skulle nog inte heller röra vissa rätter på menyn. Går det att äta granskott? Människorasen kan som bekant inte käka och bryta ner cellulosa i sitt matsmältningssystem. Har man någon gång bjudit nobelmedaljörerna på luad ål?

    • Göran skriver:

      Åkesson äter nog vad som helst. Jag tycker det beviset sitter i hans 20-30 kg övervikt.

      • Jan Andersson skriver:

        Det brukar vara de överviktiga som är de kinkigaste… men de äter (och dricker!) kanske litet väl mycket av sina favoriter…
        Mat är mycket riktigt en drog eftersom den är vanebildande; det finns till och med de som älskar McDonalds hamburgare över allt annat…

      • Benny skriver:

        Åkesson är inte bara som person överviktig han är dessutom politiskt ”fat and happy” och han har knappast av kommentarer på Samhällsnytt eller andra bloggar att döma ha en majoritet av SD-väljarna bakom sig? Men så minskar också stödet för detta numera konformistiska parti då många av SD-väljarna inser att Åkesson bara tänker på den egna plånboken! Hur denna olycka ”valdes” som partiledare i stället för Kasselstrand står att finna i hur han kuppades in som ”partiledare” i SD.

  10. Göran Åkesson skriver:

    Metan från kornas naturliga ’utsläpp’ är inte orsaken till att atmosfärens halt av metan, uppgående till mindre än 2000 ppbv. Nyliga studier av atmosfärens metanhalt visar på isotopnivå att kolet härstammar från marklevande microorganismer. Dessas antal har naturligt ökat i takt med att jordens medeltemperatur ökat på ett gynnsamt sätt sedan LIA.
    Den hysteriska klimatkyrkan har som vanligt fel, både vad gäller orsak till spårgaser i atmosfären och dessas fysikaliskt non-existenta klimatpåverkan.

  11. Göran skriver:

    Problemet med John Deere är att varje del har ett serienummer. Byter man ut en del känner inte datorn igen det nya serienummer och vägrar starta maskinen. Vad bönderna har börjat med är att hacka datorn så att de kan lägga in ett nytt serienummer.

Kommentarer är stängda.