Konfunderad klimatomställning

Dagens gästskribent är Sture Larsson

En reflexion över hur det blivit möjligt att så många  som lyckas vara publikt verksamma gör allt för att undergräva sin egen trovärdighet genom att försöka genomdriva åtgärder för att eliminera grunden för vår existens, det interstellära skalskyddet som i skolan kallas atmosfär. Att Homo Sapiens betyder  den vetande apan  är rätt endast om vi erkänner att de flesta bygger detta s.k. vetande på föreställningar som kan vara hur irrelevanta som helst om bara tillräckligt många hänger med i virrandet.

Hur har det blivit möjligt att alla informerade inte erkänner och agerar utifrån det faktum att akademier på direkt fråga inte känner till någon som vill förtunna atmosfären eller försämra det interstellära skalskyddet? Hur blev det möjligt att alla skolformer undervisar om växthusgaser som ingen akademi på direkt fråga vill kännas vid?  Hur blev det möjligt att t.ex. media genom att förneka kännedom om akademiers okunskap om växthusgaser och behov av att förtunna skalskyddet konfirmerar Alf Svenssons (KD) uppfattning av mediala produkter som omslag för sillarens?

Att Sverige har att läka skador av hittillsvarande klimatpolitik är dyster verklighet men varför skall vi äventyra framtida livsmedelsförsörjning och oss själva genom att t.ex. introducera elbilen som betyder stopp för sista allmänna produktion av metabolt svavelnedfall, byggstenen för protein och  biolog mångfald. Hur kan man mitt i ett storskaligt krig i Europa göra länder oförsvarbara genom introduktion av elfordonsburen distribution?

Försvar bygger alltid på att civilsamhället fungerar och den angripare som inte slår ut elsystem först är bakom flötet. Och varför skall vi lägga skattepengar på kunskapsmässigt kunskapsbefriade åtgärder när vi t.ex. måste bygga om ventilationen i de flesta hus för att de är biologiskt riskabla. Var och hur skall vi ta pengar för att rädda de grundvattenreservoaren som nu fylls med ytvatten via bergvärmebrunnar?

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Konfunderad klimatomställning

 1. Benny skriver:

  Man undrar ju när galenskapen får ett slut? Att klassa CO2 som är grunden för växtlighet och liv som något farligt som måste ”tvättas” ur atmosfären visar väl hur långt idiotin har gått! Lär man sig inget i skolan nuförtiden? Inget vettigt i alla fall som det verkar. För att travestera på en känd politiker ”elbilar är bara skit men nu har dem baxat dem ända hit” är väl på sin plats. Den här auktoritetsdyrkan som finns i Sverige har blivit en kvarnsten runt halsen och håller på att leda hela landet mot konkurs. Folk litar fortfarande till stor del på MSM-media och politiker som styrs av globalisterna och frågan är varför?

  • Göran skriver:

   Även om några knorrar, så är det få som vågar göra det öppet på sin arbetsplats t.ex.

   Vi snackar om ett folk och gemenskap, men vad är det egentligen för folk och gemenskap? Det enda jag börjar känna för svenskar är bara en skam, ett undergivet och fegt folk. Vad ska jag har för gemenskap med dem?

   Hur ska ett folk må rent psykiskt som inte kan känna sig stolt för vad de är?

 2. Jan Andersson skriver:

  Om en myndighetspetson i åratal förfäktar klimathotet och ständigt vidhåller sin version, så litar jag naturligtvis inte ett ögonblick på deras bedömningsförmåga i något annat avseende heller. De måste förstå att klimathysterien är ett lackmustest, är vederbörande en klok och vettig person eller en komplett nolla?

 3. Glenn skriver:

  Helt uppåt väggarna alltihop.

  Vi har tydligen inträtt i cykeln Grand solar minimum som antas pågå till 2050, med nåt slags cresendo runt 2030.

  OM detta stämmer så antas livet på vår breddgrad ända ner till typ Portugal påverkas kraftfullt negativt . Även Canada och Nordamerika får väder som löper bananas. Det förväntas även ökat antal jordbävningar och mkt mer.

  Tyst och åter tyst om detta. Men Greta kanske har kompetensen om detta. Valentina Charkova – matematiker – är tydligen den som lyckats fastställa hur solens cykler tidsmässigt infaller. Googla.

  • Mats Jangdal skriver:

   Ett år utan skörd i Sverige och vi är körda. Två år utan skörd och alla människor norr om Alperna invaderar länderna söder om Alperna. För då börjar nya istiden. Någon som tror det går smärtfritt?

   • Thomas skriver:

    Ungefär som år 536 eller så…
    kanske att det sker just nu, men vi kallar det ”uppvärmning” för att inte bli förskräckta…

    • Göran skriver:

     Finns i närtid som i början på 1700-talet. Temperaturen föll drastiskt under några år.

 4. Glenn skriver:

  Det har under nåt drygt år eller två varit överraskande många bränder, och ”olyckor” , världen runt i produktionsanläggningar kopplat till matproduktion, ”fertilizers, samt annan basproduktion. Även industrier som har vattenreningskemi som slutprodukt har drabbats.

  Detta har noterats av många som gjort långa listor. Media i USA har upprepade gånger tagit upp detta i sin rapportering så det är högst verkligt . Vad sker?

  Likaså slogs produktion av Ivermectin ut i ett tidigt skede under pandemin. Som bekant är Ivermectin ett fantastiskt bra ”läkemedel” för de som insjuknande i covid. Dessutom otroligt billigt och utan biverkningar. Ingen rök utan eld heter det ju.
  Av en ”händelse ” så togs inte Ivermectin upp i de protokoll som läkare följer i behandling av covid. Varför då? hmmm.

  Så vad ser vi ?

  -Pandemi skapad för att få folk att vaccinera sig – inte rädda oss.
  -Kriget i öst. Eskalering är sannolikt fallet. Väst har media -ryssen har kapaciteten.
  -Förmodad kommande matbrist pga energibrist samt solens minskade aktivitet.
  -Inflation i större skala ser oundvikligt ut.
  -Finansiell kris på g. Det är inte frågan OM det blir en härdsmälta utan när.
  -Väder som vi inte upplevt förut
  -Statsledare som kör över sina medborgare med hjälp av media.
  -Demokrati som nu urholkats i väst att enbart ge legitimt skäl till makten att skjuta sina medborgare i sank – inte förvalta för allas bästa.
  -Agenda 2030, pågår.
  -Vattenbrist i stor skala i världen
  -Kristna börjar få det tufft. Denna utveckling skenar.
  – Digital tracking i stor skala.
  – Ny världsreligion på g .

  ”WHO leds av galning som bla varit inför rätta i Haag för brott mot mänskligheten”
  Vem , vilka , tillsatte honom?

  Allt ovan är ett axplock – lägg gärna till mer. Omformning av världen sker. PÅ vems villkor?

  Det är bara å inse att länders ledare via Davos och andra organisationer kör ett eget race som vi INTE har valt dem till att utföra.
  Mao borde alla dessa avsättas , rullas i tjära och bli skickade till fronten i öst som landsförrädare. Medborgarna måste vakna från sina digitala grunkor. Nuvarande styrelseskick har spelat ut sin roll. Nåt nytt måste till.

 5. villvaraanonym skriver:

  Sture Larsson skriver…

  ”Att Homo Sapiens betyder den vetande apan är rätt endast om vi erkänner att de flesta bygger detta s.k. vetande på föreställningar som kan vara hur irrelevanta som helst om bara tillräckligt många hänger med i virrandet.”

  Det är väl så, att det är först efter att de efterkloka framtida generationerna har fått perspektiv och insikt/mer kunskap som den aktuella tidsperiodens (vår samtid) tolkning av verkligheten och förståelse/kunskap (”vetande”) om omvärlden blir irrelevant.

  Till exempel vår tids generationer anser/vet att till exempel slaveriet, människooffer (t.ex. Mayakulturen), häxprocesser, geocentrisk världsbild och judeförföljelser var fel.

  Kommer då våra efterkommande att veta:

  – att Larsson hade rätt? (Vår tid har aldrig varit så kall eller har haft så litet koldioxid i atmosfären som de senaste 100 miljoner åren, varför det rimligen inte finns anledning till oro, eftersom historisk kunskap/vetande är avgörande för att kunna sia om framtiden.);

  – att svenskar (här: folkslaget) inte var ’rasister’/’främlingsfientliga’? (I jämförelse med vem? Historiens Adolf Hitler och nazister? Vår tids somalier i Somalia? Irakier i Irak?);

  – att digitaliseringen endast kunde utgöra ett tillvals-’lager’ — för bekväm/enkel tillgång/åtkomst till samhällets offentliga/statliga och privata service och tjänster — s.a.s. ovan på demokratin?
  (När digital tillgänglighet blir ett krav för medborgaren upphör demokratin och ett nytt samhällssystem uppstår: teknokrati, eller ’digi-krati’, det vill säga ett digitalt styre (via biljett/pass, t.ex. handdator, även kallad mobiltelefon) där ’demos’ (folket) har blivit utbytt.);

  – att Europeiska unionen (EU, en samarbetsorganisation) inte kunde ha ett ’parlamentet’, eftersom endast (federala) nationer kan (t.ex. USA), varför den heller inte kunde stifta lagar (t.ex. rörande klimat och energi), på sin höjd stadgar, vilka inte är bindande för suveräna nationer?;

  – att de nya och experimentella läkemedlen mot Covid19-sjukdom inte var vaccin, eftersom de inte skyddade mot infektion…

  Svenska Akademiens ’Svensk ordbok’ (SO):
  -vacc­in: ’preparat som till­förs kroppen för immunisering’
  -immun: ’o­emottaglig för smitta’

  (De nya Covid19-läkemedlen har inte testats för att ha denna funktion:
  — EU-utfrågningen 2022-10-10 av bl.a. Pfizer-representanten Janine Small, som svarade följande på en fråga från Rob Roos (NL/MEP, vice-chairman of ECR, European Conservatives and Reformists Group):
  – ”Regarding the question around whether we know about stopping immunization.”
  – ”No [skratt]. These, you know, we had to really move at the speed of science to really understand what is taking place in the market, and from that point of view we had to do everything at risk.”
  # REFERENS: Rumble.com-video av engelsmannen och pensionerade sjuksköterskeutbildaren (och nybliven Internet-kändis) dr. John Campbell, som beskrev nyheten som ”A Breaking International Scandal”: 2022-10-12 ”Pfizer, lack testing before rollout”.)

  … och betrakta en historisk amerikansk president (2009–2017) som lika galen som Mayafolkets präster då han tyckte det var självklart att använda hela populationer som försökskaniner i ett globalt medicinskt experiment:

  Barack Obamas tal vid Stanforduniversitet, USA, 2022-04-21:
  ”And yet despite the fact that we have now ESSENTIALLY CLINICALLY TESTED the vaccine [fnissar] ON BILLIONS OF PEOPLE WORLD WIDE. […] People are dying because of misinformation”?

  *
  Hur ovan har blivit möjligt (undrar Larsson, och jag) beror nog på att det är varje tidsepoks makthavare/auktoriteter som bestämmer verkligheten och vetandet åt allmogen: dåtidens präster och kungar, vår tids journalister (granskarna/ifrågasättarna av makten).

  Till exempel:
  Belgien, 2009: svininfluensapandemin (H1N1 virus):
  – Flamländarna (norra delen, 58%), valde att vaccinera sig: de lyssnade på/läste nederländskspråkiga nyheter.
  – Vallonerna (södra delen, 32%) valde att inte vaccinera sig: de lyssnade på/läste franskspråkiga nyheter.
  # REFERENS: video (Odysee.com) av Ivor Cummins (även ’the Fat Emperor’, TheFatEmperor.com) 2022-11-03: ”Wow – The Pandemic Industry Revealed – Stunning Stuff!” (tid från 09:10–)

  För att gör ovan omöjligt: att föräldrar (och skola, som en extra försäkran) ser till barn får läsa Hans Christian Andersens (1805–1875) ’Kejsarens nya kläder’ 1837 (org. 1337), vilket kan öka chansen att de blir som herr Larsson som vuxna: att ifrågasätta och belysa vad som anses vara rätt? Förutsättningen är då att de även förstår (tack vare föräldrar, och den sociala omgivningens vuxna, och skola) hur demokratins yttrandefrihet skapas: Av dem själva (resultatet av medborgarnas sammanlagda intresse för och engagemang i samhället).

 6. Jan Andersson skriver:

  En landsända i Sverige har akut brist på ström, därför ökar priserna så snabbt så att alla måste se över sin elförbrukning, vissa minskar och el del måste stänga verksamheten och gå hem. Företag som förbrukar mycket el typ bagerier ser att det inte kommer att gå ihop och går i konkurs. Andra tar saftiga lån för att överleva, för de hoppas och tror på en återställning av prisbilden snart, och måste själva höja sina priser för att dels betala lånen med höga räntor, dels betala högre elpris i den nära framtiden, och dels betala högre råvarupriser från andra som kämpar på samma sätt för sin verksamhet.

  Regeringen grubblar i flera minuter, så kommer lösningen: fler vindkraftverk.

  Men företagen reagerar inte, för det löser ju inte något problem för dem.

  Sedan anklagas detaljhandlarna för att höja priserna oskäligt. Vad beror det på att våra folkvalda inte kan tänka längre än näsan räcker?

  • Glenn skriver:

   Regeringen tänker men agendan är inte åtgärder till allas bästa.
   Målet är ….. att sitta vid makten å ta beslut som är beslutade i Davos.
   Oavsett parti.

   • Benny skriver:

    Sverige har skänkt motsvarande 22 miljarder till regimen i Ukraina? Vi behöver nog pengarna bättre för att stötta upp den vacklande ekonomin i Sverige än att slösa bort det på korruptionen i Ukraina och Zelenskys lyxliv.

    • Göran skriver:

     Totalt bortkastade pengar till ingen som helst nytta för Sverige.

     Det hade varit bättre att bygga ett fängelse i Sverige och stoppa in alla politiker i det.

Kommentarer är stängda.