Fader vår regerar

Vore det inte enklast för regeringen om även alla sjukpensionärer fick F-skattsedel? Som motiv kan man ju ange att eftersom våra anställningslagar och regler (LAS och sjuklöneregler, tex.) gör det så ofördelaktigt att anställa personer med en sjukdomshistoria, så kan man underlätta för dem att komma tillbaks till arbetslivet som icke anställda uppdragstagare. Då kan de utnyttja de kunskaper och förmåga de ändå har kvar till att behålla kontakten med arbetsmarknaden.

Som en lite B betonad poäng kan man ju även säga att de får tillfälle att dryga ut den kraftig försämrade ersättning de får. Sedan kan regeringen dra undan mattan under fötterna på dem genom att säga att företagare inte ska ha bidrag. De ska driva sina företag med vinst och leva på det.
Som minister Littorin uttryckt saken: Folk ska inte gå och vara sjuka. De ska jobba och betala skatt till våra höga löner och bekosta våra skattessänkningar till de riktigt rika. Vanligt folk har inte gjort sig förtjänta av vare sig vår omsorg eller vår sympati. Nej, han har inte uttryckt sig exakt så. Men det var så nära att jag tycker min tolkning ger ett rimligt förtydligande av vad han egentligen menar. Vanliga församlingsmedlemmar ska slava för att översteprästerna ska kunna leva lyxliv i den nya statsreligionen.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.