Lösdriveri?

Alliansregeringen och Anders Borg i synnerhet uttrycker en del unkna tankegångar. Böter för arbetslösa som inte söker nog många jobb. Snart vill de väl damma av lösdriverilagarna också? De har verkligen gett intoleransen ett ansikte.

Det finns mycket annat de skulle kunna göra för att hjälpa långtidsarbetslösa och ungdomar att få tillgång till arbetsmarknaden. Att slå undan benen på dem och sparka på dem som redan ligger är inte den mest sympatiska metoden, och inte den effektivaste heller.
Anmälningsplikt till arbetsförmedlingarna, även privata sådana, är ett sätt att öka antalet jobb möjliga att söka. Förändringar i reglerna för arbetsgivaravgifter och LAS är andra områden som skulle underlätta för dem som står utanför arbetsmarknaden att genom eget arbete få möjlighet att vara med och dela på kakan.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.