Sovjet hämnas genom kyrkan

Om du inte har märkt det så har kristenheten i ljuset av islamismen och EU-utvidgningen försökt (påbörjat) ett framflyttande av sina positioner. I allehanda medier kan man se insändare och reportage som hyllar kristendomens betydelse för demokrati och ett civiliserat samhälle. Det mesta är dock skamlös historieförfalskning, lögn och propaganda. Det är mycket skrämmande att se den antidemokratiska idevärld som man för fram som föredöme.

En bidragande orsak till detta bakåtsträvande är sovjetsystemets fall. De rester av kyrklig verksamhet som överlevt där har aldrig upplevt demokrati och modern samhällsdebatt. Deras idevärld är extremt konservativ och nu smittar de ner hela den västliga världens kristenhet. Kampen mot islam hägrar och en andra inkvisition lurar om hörnet.
Kyrkan (kyrkorna, religionerna) är vittförgrenade maffialiknande nätverk som är betydligt äldre än alla demokratier och statsbildningar. I alla tider har dessa nätverk sökt världslig makt. Gång på gång har vi tvingats att med våld begränsa deras stolliga inflytande. Måtte vi slippa göra det ännu en gång.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.