Religiös gisslan

Alla religioner tar gisslan. De skapar ett beroendeförhållande som liknar stockholmssyndomet.

Genom att hota med evig förtappelse och plågor i helvete och skärseld om man inte följer deras påbud eller evig frid och lycka i paradiset för den som följer buden, skapar man en beroendesituation för sin gisslan på precis samma sätt som Clark Olofsson gjorde i banken vid Norrmalmstorg. Hellre än att fördöma den som hotar med evig plåga väljer många människor att vörda samma person om denne utlovar fri lejd. Jag tillhör tydligen de få som sätter värde på min rätt att själv bestämma var mina sympatier ska hamna och vågar opponera mig mot hot á la Clark Olofsson, även om han skulle råka vara Gud.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.