Befria medborgarna!

Samstämmigheten bland ledande svenskar i politik och näringsliv är stark i synen på att arbetsmarkandens parter själva ska lösa alla frågor som rör lön, arbetsvillkor med mera. De är dessutom helt eniga om att det ska lösas med kollektivavtal. Varför det?

Kollektivavtal och överlämnad rätt (makt) till andra innebär ju att den enskilde medborgaren, såväl löntagare som småföretagare reduceras till undersåte. Ja just det, det är alltså precis därför de styrande vill ha det så! Det bevarar deras makt över folket. Så dum jag är. Jag trodde att det fanns politiker och fackföreningsfolk som ville mig väl. Men så är det naturligtvis inte. Det vill naturligtvis bara sitt eget bästa.
Dags alltså att börja skandera, Befria medborgarna! Avskaffa förhandlingsmonopolen!
Lagstifta om minimivillkor för lön och arbetstider med mera. Ta bort fackets konflikträtt mot företag som inte tecknat kollektivavtal. Ta bort 3:12 reglerna. reformera skatte- och pensionsregler med flera trygghetssystem så att ojämna inkomster mellan olika år inte missgynnas. Därmed underlättas privat, enskild kapitaluppbyggnad. Idag är det alldeles katastrofalt hur illa sådant fungerar. Det är utvecklingshämmande.
Det är bara för vissa artister och toppidrottare man funderar på hur man ska kunna hjälpa till och utjämna livsinkomsten. Ja, egentligen vill man komma åt deras pengar för skattens skull. Inte för dessa personers egen rättvisa. Det är väl därför som andra yrkesgrupper med betydligt mindre risk att fly utomlands med sina inkomster inte ens blir omnämnda i denna diskussion.

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.