Begränsad valfrihet

Vi lever i en bipolär värld. För eller emot. Den tredje vägen är och förblir nys, en chimär, en tjusig tanke. Den som är missnöjd med dagens två alternativ i politiken blir därför utan röst. Man kan nämligen inte kritisera båda sidor samtidigt.

Vill man inte stödja någon av sidorna tvingas man vara tyst. Kritiserar man den ena sidan, betraktas det automatiskt som stöd för den andra. De två alternativ som finns, gör sig med avsikt intill förväxling lika. Vad man än väljer får man samma sak, fast med olika namn. Husqvarna eller Jonsered, båda är Elektrolux. Den ena är orange den andra är röd.
Nu vann borgarna valet också. Det var ju bra, men inte tillräckligt bra. De lyckas alltid välja de sämsta alternativen till kompromisser. Det blir bara fel. Jag kommer naturligtvis att argumentera mot dem under hela mandatperioden. Men jag vill inte ha fram sossarna. Jag vill ha fram den där tredje vägen som jag själv bevisat inte finns. Så typiskt mig, alltid i opposition.

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.