Frihet tar man sig

Sossarna har förlorat valet, tydligt och klart. Men det är inte en enda sosse som själv har gjort något fel. Alla har de synpunkter på att Göran Persson har gjort fel, Annika Billström har gjort fel, Tomas Bodström har gjort fel, Marita Ulvskog har gjort fel, Ilmar Reepalu, Göran Johansson, alla andra har gjort fel. Att inte inse att man själv kan göra fel kallas för högmod. Det är fullt normalt att sådant förebådar fall från taburetterna.

Göran Persson har bedragit socialdemokratin. När han påbörjade sitt husbygge checkade han ut från ordförandeposten i sitt parti. Som statsminister har han gått på tomgång. Nu säger han tack för kaffet (och de sköna slantar han tjänat och fortsätter tjäna i pension) och drar.
George W Bush vill försvara friheten mot demokratin genom att själv bli den störste terroristen. Sossar tar ansvar genom att sitta kvar och administrera sina tillkortakommanden. Borgarna vill bevara välfärden genom att avveckla den.
Hmm, hur var det nu? Kärnkraften skulle avvecklas genom att först utvecklas.
Kan man ana ett mönster av maktens arrogans i detta?

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.