Kräv nakna övervakare

Det är många år sedan jag konstaterade att våra övervakare inte är nöjda förrän de har en kamera i våra sovrum. Förslaget om att låta FRA övervaka alla svenskars kommunikationer är lika befängt som en påvlig propå om bekämpning av äktenskapsbrott genom övervakning av giftas sovrum skulle vara. Effekten av FRA:s övervakning kommer också att ha ungefär samma effektivitetsgrad med avseende på förebyggande av terrorism och lika illa blir det med bevisvärdet i efterföljande domstolsförhandling.

Tyvärr tvingas jag konstatera att i dagsläget finns det inget politiskt parti, varken i eller utanför riksdagen, som jag har sådant förtroende för att de skulle få min röst i ett val. Att lägga sitt krut på övervakning, inskränkning av frihet, med mera, av redan skötsamma medelsvenssons är kontraproduktivt ur demokrati- och rättsäkerhetssynpunkt. Det må sedan gälla terrorism, barnporr, jakt och skytte, bilism, fetma, fotbollshuliganism, mc-gäng etc.
Generella tillslag mot redan skötsamma medborgare är bara ett tomt spel för galleriet. Det kostar dock skattebetalarna mycket pengar och försämrar deras liv. När de upptäcker detta kommer deras dom att bli hård, om de fortfarande får säga sin mening då. Vi behöver nya politiker som vågar stå för friheten som princip, som vågar stå emot särintressen under falsk flagg, som vågar rösta i riksdagen å sina väljares vägnar utan partihänsyn.

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.