Konstruktivismen dekonstrueras

Socialdemokratin backar som förutspått. Deras bästa tid har varit. Deras idéer beskriver inte längre den verklighet folk upplever.
Hela vänstersidan är mogen för omprövning. Sverigedemokraternas nya beskrivning av sig själva som ett nationalistiskt socialkonservativt parti placerar även dem på vänstersidan. Vilket bara visar att den gamla klyschan att vänstern förökar sig genom delning, fortfarande har bäring. SD dyker som bekant upp när s inte längre fyller sin egen kostym.
Den gröna vänstern, vattenmelonerna, har inte ännu dekonstruerats. Men så snart klimathotet är tillräckligt tillbakavisat kommer dekonstruktionen av deras ideologi, deras berättigande att ta fart.

Riksdagspolitiskt vore det bekvämt om flera av dem hackas ner till mindre fyra procent. Om det blir många fraktioner av frustrerade aktivister som hamnar utanför politiken kan det bli ett samhällsproblem. Men det får vi lösa då. En av många åtgärder för att minska det problemet är att skolan i tillhandahåller saklig information och verktyg för att analysera såväl politiken som underliggande samhällsströmningar.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.