Ge aldrig upp!

Makarna Sackett i Idaho har fått rätt mot EPA, USA:s NVV. Supreme Court, Högsta Domstolen har lämnat sitt utslag. EPA har inte rätt att utdöma vite på 75000 $ om dagen. Det är helt enkelt oskäligt. Inte heller kan makarna nekas rättslig prövning av EPA:s beslut om att klassa deras villatomt som våtmark.

Jag har berättat om detta tidigare.  SC ville inte ge EPA fel rakt av och ogiltigförklara deras bedömning. Nu återstår för makarna att börja om från början. De tvingas dra EPA inför domstol för att hävda sin rätt. De är beundransvärda som orkar. De gör oss alla, över hela världen, en oskattbar tjänst som orkar framhärda i sin rätt mot en självsvåldig byråkrati som förlorat kontakten med verkligheten.

Jag hoppas att de inspirerar andra världen över. Inte minst i Sverige och EU behöver vi ett antal rättsfall som får byråkaterna att inse medborgarna har så att säga, rätt till sina rättigheter. Det är därför de heter rättigheter. Rätt ska vara rätt, även mot staten i alla dess skepnader.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Ge aldrig upp!

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  När Obama väl fått chans att ruinera alla någorlunda företagsamma amerikaner precis som socialisterna i sverige med svenskarna, får vi väl åberopa rasism och martyrskap.
  Tack Mats för att Du ger oss intressant information som de degenererade svenska ”riksblaskorna” i möjligaste mån undanhåller oss andra.

 2. Niklas skriver:

  Bra att makarna åtminstone slapp betala det hutlösa skadeståndet och dessutom fick rätt att föra sin talan i en domstol.

 3. mats skriver:

  Ja, sådan som Sacketts är de verkliga ”vardagens hjältar”, sådana som vågar och orkar utmana maktfullkomliga byråkrater.

Kommentarer är stängda.