Rasism i varje gathörn?

Efter dödsskjutningarna i Toulouse sitter folk i de svenska TV-sofforna och beklagar sig över den ökade antisemitismen och att ingen gör något åt den. Hur har de mätt en ökad antisemitism? Var har de bevisen? Det enda de verkar vilja säga med sitt pladder är att vi ska ha mer vänsterpolitik, då slipper vi problemen med individer med avvikande åsikter.

Jo, det är ju välkänt. Med socialism blir det förbjudet och socialt stigmatiserande att hysa en avvikande åsikt. Här silas mygg och slukas elefanter. Vad är väl en och annan som inte gillar judar för problem, i jämförelse med det förtryck socialismen vill belägga oss alla med?

Mord är mord, oavsett om det drabbar judar, kristna, muslimer eller ateister. En ensam mördares skäl för sina handlingar är inte något bevis för en allmänt tilltagande antisemitism. Det är en person som hamnat vilse helt enkelt.

Vi har fortfarande åsikts- och yttrandefrihet inskrivet i grundlagen. Det betyder att man får tycka olika och även uttrycka det. Att någon använder sin yttrandefrihet till att säga att man inte gillar, eller litar på judar är inte liktydigt med en allmän antisemitism. Om någon säger sig inte gilla muslimer är det inte liktydigt med en allmän islamofobi. Just nu verkar det inte vara någon som litar på grekerna i affärer. Är det också ett uttryck för en djupt rotat antipati med rasistiska förtecken?

Vi har inte tio rättfärdiga allenast. Vi verkar ha tusentals, om inte miljontals, självrättfärdiga åsiktspoliser.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Rasism i varje gathörn?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Om vi bara hade sluppit för möjligheten till angiveri som socialisterna systematisk byggt upp genom att kriminalisera en hel befolkning med det ”fanatiska” begreppet ”avundsjuka”, hade framtiden sett mycket ljusare ut.

 2. Errbe skriver:

  Du har så rätt !

  LRF borde ställa krav på naturvetenskapliga grundkunskaper hos sina tidningsmakare mer än examen från indoktrineringsinstitutionen journalisthögskolan.

  Koldioxiden har sådana fysiska egenskaper att den inte kan höja jordens temperatur vid en ökad halt i atmosfären. Det har inte ens IPCC kunnat motbevisa. Det är hundra år gammal kunskap.

 3. Albin Rietz skriver:

  Det finns en annan effekt av yttrandefrihet som också är viktig att ta upp. När man får säga vad man tycker utan att bli obehagligt bemött, ökar också chansen för resten av samhället att kunna bemöta det de säger med fakta och det blir mindre risk att personen ifråga blir extremiserad och använder våld för att få sin röst hörd.

Kommentarer är stängda.