Rasism i finkläder

I USA kallas numera människor av blandras för ”composite americans”, i översättning ungefär sammansatta eller komplexa amerikaner. Det ersätter alla tidigare uttryck som bastard, halfbreed, halfblood, mulatt etc.
Varför det då, kan man undra? Jo helt enkelt för att det blivit fint bland intellektuella att ha en blandad härkomst. Det i sin tur kan i viss mån härledas till den ”positiva diskriminering” staten använder i en del fall, samt naturligtvis till att sittande president är en ”kompositperson”. Exempelvis betalas högre statliga anslag ut till universitet som antar studenter med blandad bakgrund. Därför är det bra om några av de elever som går på skolan har skrivit in sig som av blandad härkomst. Kontrollen är svag, för att inte säga obefintlig på om uppgifterna stämmer eller kan verifieras.

Att göra sig märkvärdig eller bättre än sina medmänniskor för att man har en annan rastillhörighet, det är väl rasistiskt och diskriminerande oavset vilket håll man ser det ifrån? Att det har blivit accepterat och rent av mode att göra på det viset avslöjar en del om den moraliska statusen i samhället. Att negrer i USA numera får kalla sig själva för negrer, eller lite vårdslöst för ”nigga”, men att vita fortfarande blir brännmärkta om de gör det, är också ett utslag av modern diskriminering.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Rasism i finkläder

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Har förgäves letat i de skattefinansierade riksblaskorna typ SvD efter en förklaring till varför professor Elisabeth Warren är just ”professor Warren”.
    En närmast otrolig historia i bedrägligt användande av skattepengar som till och med övergår svensk .

Kommentarer är stängda.