Två nyanser av grönt

Om det är någonting de gröna näringarna ska passa sig för så är det samröre med den gröna rörelsen. De har inte på något sätt gemensamma intressen. De gröna näringarna önskar inget annat än att ge försörjning och ett gott liv till de egna där de befinner sig, genom att förvalta och bruka sin mark så att det ger produkter för eget bruk och ett överskott vilket man kan sälja till andra näringar och personer.

Den gröna rörelsen vill diktera villkoren för både de gröna näringarna, andra näringar och allmänheten i stort. De vill dessutom göra det utan att ta eget ekonomiskt och juridiskt ansvar. För det ändamålet har lyckats ge sig själva företräde vid anställning på myndigheter. De har även sympatisörer i den gröna näringens organisationer och forskning. Detta talar inte för att den gröna näringen har någon möjlighet att agera självständigt med sitt eget och sina enskilda utövares bästa för ögonen.

Centern och LRF har försökt spela med den gröna rörelsen och de har förlorat stort på detta. Förlusten drabbar även de gröna näringarna, direkt och indirekt. LRF har genom att spela med i den gröna cirkusen medverkat till pålagor och restriktioner för näringen. Man har medverkat till att allvarligt underminera äganderätten. Centern är på väg ut ur riksdagen och har inte på länge varit någon försvarare av vare sig landsbygd eller lantbruk. Man har saknat både mandat och trovärdighet för det.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.