Augusti 2011

Muppar är människor som med moraliska motiv ger sig på andra, men saknar insikt om sitt eget moraliska tillkortakommande.

These boots are made for walking
Det brukar vara en populär låt för feminister att ta inspiration ifrån. Makten att ge sig på män. För kvinnor som vill känna sig starka och tuffa.
Men det gäller väl bara de karlar som har ljugit? För i texten, av Lee Hazelwood, så har hennes man varit otrogen och ljugit. Där sägs inget om män i allmänhet.
Jasså det gäller alla karlslokar. Det är inte lätt att vara karlslok du!

Det är makalöst vilket förakt SNF, WWF och svenska rovdjursföreningen uppvisar för demokratin. De har gett sig den på att tvinga hela svenska folket till underkastelse, mot regering och riksdags beslut. De försöker med lögner och osanningar förmå EU-kommissionen och EU-domstolen att överpröva Sveriges rätt att sköta sina inre angelägenheter. Självklart är det vargfrågan jag talar om.

Ofrihet är som åksjuka. Den botas bäst genom att låta den åksjuke köra själv.

De företräder den goda viljans avigsida, alla dessa intresseorganisationer som prioriterar trygghet före frihet.

President Barack Obama sa i en intervju den 17/8 att även om det finns ett terrorhot från storskalig attack med flera förövare inblandade, så är det de ensamma galningarna, likt Breivik, som utgör den största faran. Vad menar karln? Everbody jump? Everybody duck? Är det bara ett sätt att skrämmas så att folk ska glömma politikernas ansvar för den ekonomiska krisen?

Att svälja försiktighetsprincipen, det är som att gå med på att räddast vinner.

Det finns de som ger sig kast med politiken för att förändra världen. Så finns de som gör det för att förhindra att förändring sker.
Det är ungefär som med den geocentriska världsbilden. Dessa människor vill bevara allting precis som det är just hemma hos sig, men struntar i konsekvensen för resten av världen. Precis som geocentrikerna struntar i de oformliga, orimliga ekvationer det ger när man ska beskriva resten av universum.

Medborgaren tillåts inte ha mer fotfäste i tillvaron än en klick smör i en het stekpanna.

Hans Rosling har visat sig vara samma sorts framtidspessimist som han i sina föredrag varnar oss för att vara. Man har kunnat ana det, men nu har han genom en artikel i DN undanröjt alla tvivel. Han har kommit ut som klimatpessimist.

Det är beklämmande hur den svenska socialismen lyckats få så stort genomslag att folk inte längre ens förstår ordens grundläggande betydelse. Det är värre än bara en skiftning i valör. Äganderätt existerar inte i ordets rätta mening i folks (och myndigheters) medvetande. De ser det endast som ett lån givet i nåder från staten till den enskilde. Solidaritet, våldtäkt, självförsvar, bilism, naturvård, brott och kompetens är exempel på andra ord som omskapats för att bryta ner folkets förståelse av sin egen tid, sitt eget samhälle. Allt för att skapa lydiga undersåtar.

Under min uppväxt sades alltid politik, kulturyttringar och annat som kom från andra länder, främst USA och Sovjet vara propaganda. Sanningen är att det som sades i Sverige, nästan undantagslöst var propaganda värdigt en Pol Pot.

När demokratin ska kasta av sig klaners och ärvetitlars ok behöver man liberalismen. När demokratin är etablerad vill man inte ha den längre. För då behöver man polariseringen i propagandakriget och de förenklade budskapens kamp.

This entry was posted in Korta kommentarer and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.