Underrättelseverksamhet eller propagandaspridning?

Annika Carlsson-Kanyama på FOI har skrivit en rapport där hon sammanställt en enkät till kommunpolitiker och kommunchefer. Det är Naturvårdsverket som finansierat ett femårsprojekt med att ta fram ett verktyg de kallar Climatools. Denna enkät har tydligen varit en del i arbetet med lära sig styra ”klimatarbetet.”

För att verkligen ge emfas åt hur rapporten ska tolkas, har hon skrivit följande i sammanfattningen:
Resultaten ska ses mot bakgrund av att observationer entydigt pekar på att klimatet förändras, och att de ledande klimatforskarna är överens om att den förändring som skett är i huvudsak orsakad av människan, samt att det i flera länder finns lobbyister som sprider budskap om att så inte skulle vara fallet och därför kan kallas klimatförnekare. Dessa klimatförnekare påverkar opinionen och tidigare studier har visat att de som inte tror att klimatförändringen äger rum också är mindre benägna att anpassa sig än de som tar den på allvar.

Kanyama upprörs över att 70% av dem inte tror på klimthotet. Hon påstår att detta bevisar att de inte tror på vetenskapen! Inte för ett ögonblick reflekterar hon över att vetenskapen inte har bevisat något ännu och att de som påstår det kan ha fel. Vilket kan vara orsaken till att sju av tio i kommunerna inte tror på klimathotet.

Om det är så att vetenskapen fortfarande har allt kvar att bevisa angående klimathotet, då har hon större anledning att oroa sig över de 30% som tror på det!
Att konservativa män på landsbygden utpekas som de svarta fåren och miljöpartistiska kvinnor i storstäderna som föredömen, gör inte rapporten mer trovärdig. Det tillhör snarare ”standard procedure” i den  propagandaflod som numera sköljer över oss från alla intressenter som är ekonomiskt beroende av få fortsätta administrera klimathotet eller satt sin heder i pant på att det är sant.

Expressen var snabba ut att ställa frågan ”tror du att människan orsakat den globala uppvärmningen?” Sist jag kollade var folket lika kloka som sina kommunpolitiker, 69% tror inte att människan är orsaken.

Kanyama har tidigare gjort sig känd som ”forskaren” som i en genusrapport visade att män orsakar mest klimatproblem och orar sig minst. Tvärtom för kvinnor naturligtvis.
En PDF av rapporten finns här, http://foi.se/upload/FOI-R-3441–SE_textOK.pdf det är skrämmande läsning i propagandistisk enögdhet.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Underrättelseverksamhet eller propagandaspridning?

  1. B-J Bjurling skriver:

    Det är bra att du uppmärksammar det. Att hon rör sig i samma kretsar som antiköttlobbyisten Jonas Paulsson förvånar ju inte ett dugg. Något förvånad blir jag dock av att Sven Ove Hansson verkar vara insyltad. Alla är vi väl i viss utsträckning idealister, och givetvis har AC-K all rätt att driva sin idealism efter förmåga. Den verkliga dumstruten tillfaller FOI:s generaldirektör Jan-Olof Lind som anställt henne.

Kommentarer är stängda.