Det rör på sig!

Det börjar hända saker i klimatforskarvärlden. Den 1 augusti vittnade en av de mest kända klimatforskarna, John Christy inför den Amerikanska Senaten. Han beskrev hur svårt det är att skilja klimatförändring orsakad av människan från naturlig förändring.

Grundproblemet är att vi inte ens vet hur vi ska mäta den naturliga värmen på ett korrekt sätt och inte heller inom vilka gränser den varierar (årsmån). Teoretiskt bör man mäta hela klimatzonens (atmosfär och hav) innehåll av energi. Det anges då exempelvis med ett värde i Joule. Detta har aldrig blivit utfört. Det är inte heller klarlagt hur det skulle gå till eller hur vi ska kunna fastställa var gränsen går mellan normal variation och onormal. Tre grundläggande frågor som alltså knappt ställts och inte på något sätt besvarats.

Till detta kommer alltså frågan hur vi ska mäta och skilja ut mänsklig påverkan från naturlig variation.

Att Christy konstaterar en besvärande diskrepans mellan klimatmodellerna och uppmätta temperaturer i verkligheten, bara understryker vilken svag grund hela AGW-hypotesen vilar på.

Man kan undra hur många senatorer som verkligen förstod vilket grundskott detta var mot klimathotsteorin. Som svensk kan man också fråga sig hur många av våra politiker och byråkrater som ens insett att det hänt?

Sanningen är att hela klimatvetenskapen måste börja om i stort sett från scratch! Följaktligen finns det ingen anledning alls att fatta några som helst politiska beslut om ”klimatet” innan vi vet något.

 

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Det rör på sig!

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Undrar vad alla dessa ”utomjordingar” gjort utan mina och dina skattepengar?

  • mats skriver:

   Vad de gjort utan våra skattepengar! Jag undrar mest vad t**** de gjort MED våra skattepengar!

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det läser vi ju om varje dag i den följsamma pressen!
  Vad en så kallad politiskt utpekad forskare kostar är väl rätt lätt att taga reda på. Sedan är det väl multiplikatorfaktorn som skall blottläggas?

 3. allemand skriver:

  Jag är säker på att våra skribenter inte förstår ett skvatt om vad som sades på förhöret. De gör som vanligt sträcker upp fingret och känner av vad som är mest PK och skriver därefter.

  Detta är grundproblemet, skribenternas dåliga kunskap, skapad av en dålig utbildning eller ingen utbildning alls.

Kommentarer är stängda.