Äsch, lite kvävetillskott piggar bara opp!

Vid branden i Halmstad hamn spolades 1800 ton kväve ut i havet och gick upp i rök. Enligt en tjänsteman motsvarar det ett års kvävetillförsel till havet med Nissan. Men han ansåg det inte vara något stort problem. Nu är det ju höst och vinter, så kvävet göder inte alger eller annat som växer särskilt mycket. När våren kommer är allt utspätt.

Men bönder ska hålla kantzoner och fångstgröda för att minska kväveläckaget under vintern, när det ändå kvittar för naturen och havet. På sommaren odlas det på åkrarna så då läcker det minimalt. Var finer man rim och reson i byråkratins attityd mot jordbruket?

Vad tänker danskarna? Jag skrev ju nyss om deras nya regler för kantzoner.

Det här inlägget postades i Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.