Fast and Furious, part x

Jag har skrivit om det tidigare, hur obamaadministrationen smugglade vapen till knarkarteller i Mexiko i utbyte mot information. De amerikanska myndigheterna (CIA, FBI, ATF och DOJ) var så himla korkade att de trodde att om de lät knarkligorna få vapen mot information, så skulle ligorna dels förgöra varandra, dels uppge korrekt information så att amerikansk polis kunde gripa dem på den amerikanska sidan gränsen. Blev det så? Nej, (knark-)langarna sköt hundratals civila i Mexiko som inte stödde knarkligorna och ett mindre antal amerikanska poliser och agenter. Den information de lämnade var till ingen nytta.

Nya avslöjanden senaste tiden har visat att kännedomen om detta illegala vapenprogram gick ända fram till departementen i Washington. Inte minst leder spåren till Eric Holder, justitieminister både då och nu fortfarande. De 1300 dokument som begärts ut för utredningen visar på omfattande lagbrott av högt uppsatta jurister och annan personal för att dölja den olagliga verksamheten.

Det har också framkommit att obamaadministrationen använde uppståndelsen kring vapensmugglingen till kriminella som ett argument för inskränkningar i andra tillägget, som ger laglydiga medborgare rätt att äga och bära vapen. Det hör med sedvanlig rutin till saken att amerikanska MSM inte berättat hela sanningen om operationen. Man har inte ens kommit nära. Den ende som fått gå (eller avgick frivilligt efter skandalen) är en statsåklagare vid namn Burke (precis som den gamle TV-deckaren). Ett av hans misstag var att kräva av media att de skulle skydda myndigheterna bättre mot allmänhetens insyn!

Svenska media har inte heller varit villiga att rapportera om fredspristagarens vapensmuggling. Jag trodde för två år sedan att han inte skulle bli omvald med denna skandal i bagaget. Men om allmänheten hålls i mörker går det tydligen ändå. Nu radar han upp så många skandaler och brutna löftena att de bleknar invid varandra. Gitmo, Benghazi, EPA, IRS, AP, samt ovan nämnda (CIA, FBI, ATF och DOJ), man kan nästan tro att presidenten lider av någon bokstavssjukdom.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fast and Furious, part x

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    När vi läser Mats redogörelser om utrikesnyheter kan vi inte annat än betrakta de svenska skattefinansierade ”riksblaskorna” som att dessa bedriver ren subversiv propaganda och vi skall tvingas att betala för detta. Sverige är fantastiskt?

  2. Thomas skriver:

    Jamen, så funkar väl alltid USA…

Kommentarer är stängda.