Obama-rama

Som nytillträdd fick han Nobels fredspris för att han lovat stänga fånglägret i Guantanamo och ta hem trupperna från Afghanistan. För ett drygt år sedan skrev jag om Fast and Furious, president Obamas, hans underlydandes, inblandning i en olaglig vapensmuggling och beväpning av brottslingar. Efter skjutningen i Newtown har han försökt göra sig till den president som avväpnar laglydiga medborgare i USA. En kampanj som eventuellt fått fler amerikaner att vilja skydda sin rätt att bära vapen.

Nu dyker allt fler skandaler kring fredsprispresidenten upp. Gitmo är fortfarande i fullt bruk, Afghanistan är inte självförsörjande på fred och frihet. För bara några dagar sedan berättade jag om schabblet med ambassaden i Benghazi. USA:s naturvårdsverk, EPA, kör samma konfiskatoriska miljölinje som de svenska och europeiska. De har till och med utbyte mellan varandra för att lära sig hur man med miljö- och klimatargument fråntar medborgarna deras rättigheter.

Amerikanska skatteverket, IRS, har erkänt att man med administrationens godkännande på ett negativt sätt har särbehandlat konservativa skattebetalare. Alla som gjort avdrag för att de skänkt pengar till tea-partyrörelsen eller andra ”charities” med konservativ aura har nagelfarits extra hårt och fått nedslag på sina deklarationer. Det har även avslöjats att presidentens halvbror fått en inte ännu korrekt registrerad organisation lotsad genom byråkratin i rekordfart utan krav eller granskning. Dessutom har skattemyndigheten i Kaliforinen anskaffat (lagligt) en rannsakningsorder mot en (säger en! person) som tidigare varit anställd inom vården. Utan hänsyn till vad rannsakningsordern faktiskt tillät (letande efter ekonomiska uppgifter om denna enda person) har man beslagtagit 60 miljoner medicinska dokument rörande tio miljoner amerikaner. En stämning i form av en grupptalan mot IRS har lämnats in till domstol.

Jag kan personligen vittna om att socialistiskt inspirerade tjänstemän på svenska skattemyndigheter och länsstyrelse under 60-, 70 och 80-talen hotade och trakasserade egenföretagare. Samma socialistiska inspiration verkar ha motiverat de amerikanska tjänstemännen. De uppfattade förmodligen presidentens lite raljanta kommentar, till en meningsmotståndare om att denne snart skulle bli varse vad en skatterevision betyder, som ett kodmeddelande om att klämma åt konservativa.

Obamacare har fått ett minst sagt ljumt mottagande. Det är visserligen infört på papperet, men det är så dåligt preciserat att ingen ännu vet hur det ska fungera. Vad många däremot redan konstaterat, är att det inte fungerar som utlovat, till ett mycket högre pris.

Justitedepartementet har tvingats erkänna att de avlyssnat Associated Press journalister i deras egna hem i sökandet efter läckor i administrationen. Men journalisterna i vänsterdominerade media orkar inte uppamma den upprördhet som sådana tilltag normalt brukar frammana. Vem minns inte hetsjakten på president Nixon för att han låtit avlyssna sina politiska motståndare?

Svenska journalister håller gärna tyst som muren. Deras svarta vänstergullegrispresident får man inte säga något ont om. Skatteskandalen har dock erhållit viss redovisning. De som tror att demokraterna i USA är att likna vid svenska moderater tror fel. Demokraterna är socialister, precis som amerikanerna brukar säga. De har bara en något annorlunda profil än de europeiska socialisterna.

Många amerikaner, inte minst profiler som Judge Andrew Napolitano uttrycker stor oro för att de två senaste presidenterna i accellererande takt försnillar arvet efter grundlagsfäderna. Det som tidigare har gjort USA unikt i världen och historien är på väg att raderas ut. Nämligen den konstitutionella konstruktionen att det är medborgarna som har all makt och att de kan utse vissa medborgare att sköta offentliga uppdrag, men behåller rätten att avsätta den som missköter sig, med våld om så krävs. Rätten att inte bli styrd eller störd av staten. Rätten att söka sin egen lycka så länge man inte förstör andras. Det som är på väg att fälla USA är bristen på respekt. Ledarnas tydligt visade brist på respekt för sitt lands lagar och sina väljare/medborgare. Dessa har nu börjat tappa respekten för sina ledare. Som Sartre sa, detta är det värsta sättet att förstöra ett folk.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Obama-rama

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Tack Mats,
  Får nästan en klump i halsen när jag läser Ditt inlägg och lider med de riktiga amerikanerna som betytt så mycket för oss.
  Det är bara att beklaga svenska folket som blir totalt vilseledda av skattefinansierade (köpta) så kallade ”svenska journalister”
  Till dem som är intresserade kan jag tipsa om Andrew Napolitanos senaste bok som avslöjar Theodor Rosevelt och Woodrow Wilson när dom förslavade och bestal det amerikanska folket och det har garanterat inget med så kallad historierevisionism att göra, det som svenska akademiker skaffar sig meriter på.

 2. Thomas skriver:

  Intressant…
  Jag jobbade på en farm i Wis. En gång….
  Riktiga McCarthy-fantaster… Kan USA så fort hamna i en romersk situation där en kejsare uppstår, som det du nu beskriver…
  Landet kommer snart att få en diktator, verkar det…
  Någon som får jobbet som president, antingen på egen hand eller av någon (en lame duck)…
  Intressant, min själ….

Kommentarer är stängda.