Grekisk stats-TV stängd av staten

Grekerna protesterar och strejkar, för de vill med sin protest lamslå den redan utslagna staten. Det verkar som om de tror sig få korrekt information via statlig television i ett erkänt genomkorrumperat land som Grekland. Hur tänker de? Hur står det till med självinsikten?

I Sverige verkar det endast vara stats-TV:s offentligt avlönade kulturpanel i morgonsoffan som har en åsikt i frågan. De tycker det är avskyvärt. Stats-TV är i deras ögon vägen, sanningen och livet. De kallar det för oberoende, objektiv och saklig information till folket. Public Service är något att lita på.

Kan någon vara snäll och lägga ner SVT/SR? Kan någon vara snäll och tala om för svenska folket att om de vill veta vad som verkligen pågår i världen får de ge sig ut på egen hand i verkligheten och på nätet. De får lära sig analysera, sortera och förstå vad de hittar. Lära sig vilka som är att lita på. Att sanning inte är något man passivt inmundigar likt ricinolja och sedan förvånas över resultatet. Sanningen är hårdtuggad, somligt ska man spotta ut och en del ska man inte ens ta i munnen. Stats-TV är inte, har aldrig varit, inte i något land någonsin varit att lita på.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Grekisk stats-TV stängd av staten

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Hur många individer med anknytning SR/SVT hålls under armarna med svenska folkets utplundrade skattepengar? Igår gick agenturen på en riktig ”mina” när man försökte anklaga Majestätet för något som han inte var skuld till. Kom det någon rättelse eller dementi, knappast. Svenska folket skulle ha bidragit med 9 miljoner skattepengar till renoveringen på Stenhammar,
  äntligen får vi ett synligt bevis för skattepengarna.

 2. Pingback: Myten om den fria televisionen | Fröjdhpunktse

 3. Tålis skriver:

  Jag kommenterade för första gången i mitt liv på ”Medie världen” (http://www.medievarlden.se/). Den första var Lisa Bjurwalds: ”Nu kan alla kalla SD främlingsfientligt”. Ingen kommentar, jag svarade:

  ”Lisa Bjurwald kan kallas för oikofob, en position som är obegriplig för alla som klarar av att gå och tugga tuggummi samtidigt.

  Svenska journalister som grupp är en skam. De odugligaste i västvärlden…”

  Refuserad!

  Den andra var: ”Samtliga dagstidningar tappar räckvidd”. Jag svarade:

  ”Svenska journalister tycks inte kunna närma sig ett tangentbord (eller öppna den stora truten) utan att ljuga!?

  Själv tillhör jag dem som sa upp min DN-prenumeration i fjol, efter nästan 40 år trogen. Varför? Jo, Karin Bajs överskred alla gränser i höstas med sina skriverier om en fejkad rapport, finansierad av världsbanken om klimatet. Hon är en person som gediget kan ljuga, utan att rodna och skämmas för sitt värv. En psykopat?

  DN är ingen vinnare, en av de minsta förlorarna är rätt! Så länge ni i fulmedia ljuger, vinklar åt skogen, inte berättar sanningen, kommer ni att förlora mer och mer. Bara så länge staten rånar oss, och skänker stålar till er (presstöd) klarar ni er.

  Vi vill inte bli uppfostrade av er, maktens megafoner! Vi kan tänka själva, men den förmågan tycks de flesta journalister sakna…”

  Refuserad!

 4. Thomas skriver:

  Instämmer…
  Lägg ner SVT med mera…

  (Notera hur finansieringen är… 40kr per månad via elräkningen… )

Kommentarer är stängda.