Varför är kvinnor mer klimatoroliga än män?

De undersökningar som gjorts visar att kvinnor är mer oroliga för kimatförändringar än vad män är. Kvinnor är generellt mer oroliga för framtiden. Kvinnans roll som inkubator för nytt liv kräver trygghet för viljan att genomföra det. Kvinnor fostras till misstänksamhet mot män. Kvinnor har i mindre utsträckning naturvetenskaplig utbildning och blir därigenom lättare offer för propaganda på detta område.

Män påstås förstöra Jorden med sin verksamhet. Ingenstans påpekas att männen med sin samhällsbyggande verksamhet gett kvinnorna ökad trygghet och ett bekvämare liv. Nej, då är det vi människor som gjort det.

Som om kvinnorna inte förstår sambanden mellan männens (människans) uppbyggnad av ett civiliserat samhälle och detta samhälles påverkan på naturen. Som om de inte förstår att krav och önskan om tryggare och bekvämare liv får konsekvenser för annat liv.

Hur ska man förklara för kvinnor att både de och planeten mår bättre om vi (människan) fortsätter utveckla teknologi för ett modernt civiliserat samhälle? Det utgör inget hot mot klimatet och inte mot deras barn och barnbarn.

En annan aspekt är att kvinnor gärna ser aktiva män med ett engagemang som lämpliga sexpartners. Män gör ofta vad de kan för att uppfylla dessa kravspecifikationer för att få tillgång till kvinornas hjärterum. Ingendera part tycks bekymra sig om att symbolhandlingarna, aktivismen, som utförs i denna jakt på kärlek och sex, eller njutning, kan vara skadliga för samhället.

Jag är väl medveten om jag generaliserat rejält. Jag har gjort det för att tydliggöra frågor som inte kommer fram i den vanliga analysen av klimat- och miljöfrågor.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Varför är kvinnor mer klimatoroliga än män?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det finns nog en och annan som vill sticka en kniv i ryggen på Dig Mats, för politisk vinning, apropå inlägget.

 2. Gunnar Littmarck skriver:

  Mediankvinnan har mycket lägre teknisk förståelse, naturvetenskaplig kunskap och analytisk förmåga än medianmannen.

  Om man bara frågar kvinnor och män med samma kunskap och förmåga, så minskar skillnaden till den lilla del som våra högre halter av testosteron ger.

  Könskampen är djupt destruktiv, könssamarbete borde avlösa…

  Här i Norge infördes 2010 könsneutrala kriscenter samtidigt som genus”forskning” lades ner.

  Efter snart tre år är det en ökande andel misshandlade män med barn som får hjälp.

  Inte bara fysisk misshandel, utan numer uppmärksammas även psykisk misshandel.

  Trots allt är det fler män än kvinnor i vår kultur som begår självmord, efter psykisk misshandel från partnern.

  Nyligen fick en norsk kvinna ett långt fängelsestraff efter att haft sin man inlåst och misshandlat honom fysiskt och psykiskt i årtionden tills han dog. (gissar att det inte uppmärksammades av svensk media).
  Kvinnor som döms för våldtäkt av män ökar stadigt, tar vi bort utomeuropeiska förövare är nog kvinnor ikapp i denna tragiska tävlingen inom tio år.

  Jag hoppas att vi kan anta ett mänskligt perspektiv på vårt samhälle i stället för att leta efter könsskillnader för att ”finna” orsaker till missmod.

  Kvinnliga och manliga egenskaper kompenserar varandra och ofta är det män som numer står för de kvinnliga samt vice versa.

 3. Gunnar Littmarck skriver:

  Vi borde verkligen inte belysa könsskillnader negativt utan hur det berikar.

  Men för att spy ut elände och hat:

  De av oss med lägst IQ är nästan alla män (liksom högst).

  Få bankrån skapas och utförs av kvinnor (men det lär ändra sig då rån och misshandel allt oftare utförs av kvinnor).

  Människor med svindyra odefinierbara missnöjen är till gravt övervägande del kvinnor.

  New agare, homiopattroende, elallergiker och astrologitroende är till övervägande del kvinnor och de kännetecknas av att inte vilja bli utsatta för empiriska studier (de vill behålla sin tro).

  Språkutveckling och utveckling lär vara en i huvudsak kvinnlig företeelse.

  Män lär ha kommunicerat med tysta signaler under jakt och krig.

  Avancerat talspråk lär ha utvecklats av kvinnor för ca 700.000år sedan av de då minst sex olika människoraserna (nu en).

  Var vore mänskligheten utan både kvinnliga och manliga egenskaper?

  • Thomas skriver:

   Minst sex raser…
   Arter skall det väl vara.
   Visserligen så kan olika arter korsas men det är ju sällan…
   Rasakillnader finns ju, åtminstone om,an skall resonera som vi gör när det gäller djurtaser inom t.ex. Husdjursraser. En Ardennerhäst tillhör rasen Ardennerhäst och är då icke en shetlandshäst. Men tillhör samma art och kan skapa fertiil avkomma.

   Skillnaden mellan arter är såpass stor att det mer sällan uppstår korsningar.
   Därför har korsning mellan Neanderthalare och Homo sapiens varit väldigt sällsynt.
   Frågan är varför, men då vi egentligen inte vet ett dugg om Neanderthalaren så kan ingen säga varför. Skillnaden i utseende och sätt, kommunikation och sexualdrift kan varit så stor att det av självklara orsaker varit extremt ovanligt att det skulle ske.

   Så frågan om vem Neanderthalaren var är fortfarande obsvarad och det är tur det.
   Livet bleve mindrespännande då.
   Lika obesvarad är frågan om kvinnan.
   Och det är tur det.

   • Gunnar Littmarck skriver:

    I århundraden har ett yttryck hållits vid liv på delar av Gotland.
    ”inte sedan branden i Tingstäde träsk”
    Ingen mindes varför.

    I för ca 20 år sedan fann dykare nerbrända bopålar från en ”stad” i Tingstäde träsk.

    Det var smart att bygga omgärdad av vatten, men tydligen inte tillräckligt.

    När det gäller neandertalare så anser jag att troll och skogsmänniskor var just neandertalare.

    Min äldsta dotter är forskare i molekylärbiologi och jag får en föreläsning oftare än min gubbskalle kan inrymma.

    Dock har jag lärt att dagens teknik visar att alla människor utom vissa afrikaner, har gener från neandertalare.

    Det trevligaste (för oss som solar i egen förträfflighet) är att västeuropéer har de största likheterna, bland annat delar vi en nervöppning i det övre käkbenet med neandertalare, till skillnad mot alla andra människoraser (jag håller med om att vi borde kunna tala om raser om än det PK är att det numer bara finns en ras, men se skillnaden mellan olika grupper, bara det att alla ledande kortdistanslöpare har gener från Västafrika och alla långdistanslöpare från Östafrika).

    Jag inser att det är destruktivt att fokusera på rasskillnader och dessutom jävligt orättvist, så jag anser att vi inte borde återuppta den rasforskning som socialdemokratiska regeringar finansierade i Sverige in på 1950:talet.

    Eller hur?

 4. mats skriver:

  Inte bara var utan även vad vore mänskligheten utan både kvinnliga och manliga egenskaper. Jag är på inget sätt misogyn, jag ville bara belysa en del skillnader så att vi kan vara medvetna om dem när vi kommunicerar (och få kvinnorna att begripa att vi män vet bäst, nästan).
  😉

Kommentarer är stängda.