Demonstration i Malmö

Torsdag den 21 mars demonstrerade ett gäng som kallar sig Extinction Rebellion Skåne (XRS). De hade lyckats få in en insändare i Sydsvenskan någon dag innan. Så självklart ryckte Klimatsans akutpatrull ut och motdemonstrerade. Detta var alltså inte Klimatsverige, som bidrar till propagandan runt Greta som var ute och demonstrerade. Om gretorna är barn som grundlurats om klimatet så är XRS unga vuxna personer som blivit lurade eller bedrar sig själva.

Extinction Rebellion är tydligen en spridd företeelse som tror på lite av varje om undergång och klimathot. Som framgår av namnet tror de att Jordens arter håller på att utplånas av människan. Men de tror också att vi håller på att utplåna oss själva. Naturligtvis är det vår civilisation som är skyldig och den måste därför avskaffas, inte minst för mångfaldens skull. Ett nödstopp för civilisationen anser de var påkallat. De har tydligen försänkningar på Skånska Dagbladet, för tidningen var vad vi kunde se inte där. Artikeln som ändå publicerades nästan simultant verkar vara i det närmaste en kopia på gruppens FB.

Vi drog på oss våra ponchos, tog med våra faktablad och knappar. Om det märktes någon storstadsskillnad mellan Malmö och Kristianstad, så är det nog att malmöiterna är mer stressade och brådskar över torget framför Rådhuset. Det var alltså inte lika lätt att dela ut vårt material, men trägen vinner.

Av de som tog emot materialet var de flesta postitiva, några var mycket positiva till vårt budskap. Precis som i Kristianstad var de glada att det äntligen visade sig några som är emot klimatdiktaturen och den ensidiga propagandan.

Både de som höll med och de som var tveksamma ville gärna veta mer. Önskan att förstå argumenten för att CO2 inte förstör klimatet var stor. Två av de intresserade flickor som kom fram för att få veta mer var både kunniga och mycket frågvisa. Men även så, är det svårt att få all information att gå fram. Dels naturligtvis av en tidsbrist när man möts oplanerat, man hinner inte att tillsammans bena isär frågor av vikt för förståelse och samsyn. När vi kommit till någorlunda överenskommelse att CO2 inte hotar klimatet kastade den ena flickan fram att det är värre med metanet från kött, vi äter för mycket kött. Det var hon tvärsäker på. Men då fick kompisen tidsbrist och drog iväg med henne. De lovade i vart fall att kolla upp våra länkar.

Under denna nästan tio minuter långa diskussion stod en medelålders man och lyssnade intensivt utan att säga ett ord. När flickorna gått frågade jag vad hans intresse av diskussion var. Han svarade att han var så less på att klimathotspropagandan vävs in i alla sorters nyheter och program, även där klimatet i övrigt inte har med verksamheten att göra. Så han var också glad att få veta mer och att han inte är ensam, det finns människor som höjer sina röster för att säga ifrån om galenskapen.

Jag talade med några XRS demonstranter. Som den provokatör jag är kunde jag inte låta bli. Alla utom en var hövliga och städade även när de förklarade att de hade annan syn på saken. Den kvinna i rosa som inte höll sin ilska och frustration i schack, beskyllde alla som avfärdar klimathotet för att vara köpta av oljeindustrin. Det gick inte att få henne att förstå det orimliga i ett sådant påstående. Hon gav som ett exempel på hur farligt fossila bränslen är, förslaget att starta sin bil i ett stängt garage.
– Vad händer då? undrade hon.
– Man riskerar att gasas ihjäl, svarade jag.
– Just det! triumferade hon.
– Men det är ju en fråga om koncentrationer som inte förekommer utanför ett stängt rum. Vet du vilken gas det är som är farligast? undrade jag.
– Kolmonoxid, svarade hon.
– Det är alltså inte samma gas som koldioxid, eller hur? inflikade jag.
– Jo, det är det visst det! högg hon tillbaks i ilska.
Då gick jag därifrån.

Det blev inte möjlighet där och då att påpeka att de strängaste miljökraven på bilar kan ses som en förtäckt rasism, där de fattigaste människorna jobbar under vedervärdiga förhållanden för att få fram de sällsynta ämnen som behövs till elmotorer och batterier. Som att 70% av världsmarknadens kobolt bryts i princip för hand i Kongo.

Eller frågan om de på minsta sätt känner sig utnyttjade som marionetter och nyttiga idioter till ett FN som verkar ha rymt från de västliga demokratierna och nu på egen hand söker världsdominans i en ny världsordning mer eller mindre styrd av FN-tjänstemän. Här är i alla fall deras mötesschema för innevarande år.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Demonstration i Malmö

 1. Dandersan skriver:

  Bra jobbat.
  Men att stå på rådhusplatsen i Malmö en blåsig vårdag är inte så trevligt.
  Men att få Malmöborna troende på undergång är nog lättare.
  Det är inte bara våren som skjuter skott där!

 2. Gunnar Littmarck skriver:

  Jag är imponerad av ert arbete ni betyder troligen mycket mer än vi som skriver och blir censurerade då vi kommer med i program som ring P1 (mitt inslag klipptes allt bort som visade varför CO2-hotet är vetenskapligt avvisat, en ursäkt om tekniska problem fick jag men det är inga problem att höra delen om tillförsel av järnoxid till näringsfattiga hav.

  Vore det tekniska problem skulle andra lyssnare hört det för det var ju direktsändning och fler hörde av sig för de ville höra inslaget igen men fick svar att det var tekniska problem.

  Tänk er något annat ämne eller till stöd för dagens klimatpolitik där den ingringande inte får en chans att ringa nästa dag om det vore tekniska problem eller att problemen bara drabbade den inspelade delen och bara vart ord som avvisade dagens klimatpolitik så alla lyssnare kunde förstå?

  Liknande behandlades Peter Stilbs då han medverkade i ämnet.

Kommentarer inaktiverade.