Med en doft ifrån den fina världen

Frankrikes socialistiska (nej de kallar inte sig själva socialdemokrater) president, François Hollande har nått en bottennotering i opinionsmätningar, endast 26% är för honom. Då skickar han ut sin klimatförhandlingsambassadör för att uppmana världen att göra omställningen till grön energi snabbare än planerat. Detta för att Frankrike ska kunna visa upp ett lyckat COP-möte år 2015 för hela världen och för hemmaopinionen.

Frankrike har aldrig tidigare hållit ett COP-möte. Dessa möten möten organiseras av UNFCCC som är FNs moderorganisation för IPCC. Bara den beskrivningen borde räcka för att de flesta ska förstå varför klimatfrågan är så byråkrattung och så lätt i vetenskaplig kunskap.

Byråkrati är ett ord med franskt ursprung, de uppfann den, eller gav den åtminstone en titel. Nu vill man utnyttja sin långa tradition av byråkrati för att låta hela världen rigga nästa franska presidentval så att den impopuläre socialistiske presidenten ska kunna bli omvald. Det är inte bara franska ostar som kan stinka.

Även socialisten Barack Obama sällar sig till skaran av statschefer som vill införa tvingande kliamtåtgärder i strid med vetenskapliga rön. Trots goda kunskaper bland de i USA inhemska forskarna om att inget allvarligt registrerats om klimatet och detta även redovisats för politikerna i Washington, väljer Obama att hänvisa till obekräftade havsnivåhöjningar, värmeböljor, tinande permafrost etc. i sitt nya lagförslag. Kan det bli mer fel?

Är inte Obama och demokraterna socialister, säger du? Varför uppträder de då som sådana?

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.