Sharia

Världen upprörs över brutala gruppvåldtäkter i länder med en dominerande muslimsk befolkning. De förklaringar som ges är att dels är våldtäkt kvinnornas fel, för att de utövar en så stark lockelse. Dels menar man att kvinnor som visar sig offentligt utan föreskriven täckande klädsel är prostituerade.

Jag förstår inte logiken i något av argumenten. Om muslimska män generellt inte kan kontrollera sina egna handlingar borde de som grupp omyndigförklaras. Sedan kan de enskilt söka myndighet via psykiatrisk undersökning och domstolsbeslut. Det skulle kunna vara sharia i västerländsk tappning.

Om man i muslimska länder stjäl och döms till straff enligt sharia, så hugger de av en hand. Om man våldtar en prostituerad och alltså inte betalar för sig, så måste det minst vara att jämställa med stöld. Den uppmärksamme läsaren förstår säkert vilken kroppsdel som enligt västerländsk sharia förövaren skulle tvingas att skiljas ifrån.

Då och då framförs från muslimskt håll i Europa att de inte vill leva och dömas enligt våra lagar, utan de vill bedömas och dömas utifrån sharia. Det vore naturligtvis ett vansinne att gå med på. Tyvärr finns det tecken på att de internt delvis redan lever så, utan att det kommer till vår kännedom. Kanske vore det då bättre att ge dem valet av en särbehandling. Kravet bör då vara att vi får bestämma att dessa två shariaparagrafer (kollektiv omyndigförklaring och komplett fysisk kastrering vid våldtäkt) är de första som införs. Säg att vi gör det på prov i tio år. Sedan kan vi utvärdera om även andra sharialagar ska läggas till. Låter som ett generöst erbjudande till dem tycker jag.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.