Maktelitens viltbekymmer

Älgarna måste förvaltas efter komplicerade beräkningar så att de inte betar sönder den växande skogen för industrin och ingen jägare går lottlös från jaktarrendet. Vildsvinsskadorna är visserligen besvärande för den odlande allmogen, men mest enerverande är att det smakliga köttet går stadens konnässörers gommar förbi. Som om det totala fredandet av rovdjur inte gjort hållandet av betande tamdjur till en tillräckligt vansklig affär. Märkliga och byråkratiska djurskyddsreglers införande och godtyckliga tillämpning har inte gjort bondelivet enklare.

Förr, på vissa håll inte alls så länge sedan, när sommarfoderstaten för de idisslande husdjuren till stor del bestod av naturbete blev det inte så mycket mat över till det växtätande viltet. Detta är naturligtvis redan insett av dem som försvårar villkoren för att självständigt och på egen egendom bedriva husdjursskötsel. Kan man kringränna landsbygdens folk deras äganderätt med andra bestämmelser, som exempelvis strandskydd, allemansrätt, biologisk mångfald, viltvård och då i synnerhet gällande rovviltet, djurskyddsregler, vattenvård, våtmarksskydd, kulturminnesvård och andra hinder som inte slår direkt mot näringen, utan bara lite försåtligt från sidan, för det ”allmänna bästa”. Då har man ett vinnande koncept för att stjäla marken under bondepackets fötter utan att de ens anar det.

För rikets bästa bör vi således inrätta skyddsjaktskommittéer bestående av stadsfolk utan bindingar till lantbruket. Personer som inte finner nöje i dödandet av oskyldiga djur. Sådana som oavkortat överlämnar nedlagt vilt till statens besiktningsmän för vidare avsalu i de större städernas saluhallar och de bättre restaurangerna. Dessa skyddsjägare avlönas naturligtvis lämpligen med någon fyndig skatt som endast belastar landsbygdskollektivet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Maktelitens viltbekymmer

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  En ganska så korrekt nutidsanalys!

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Då har man ett vinnande koncept för att stjäla marken under bondepackets fötter utan att de ens anar det”.
  Tänk om vi kunde tvinga Erlandsson, Reinfeldt m.fl. att framföra budskapet på bästa sändningstid i STASI organet SR/SVT på bästa sändningstid regelbundet hela året runt.
  Jag ser framför mig livsmedelsproducerande grannar i söder och öster gnuggar händerna och hoppa av förtjusning!
  Vår egen producerande spillra av producenter är redan allvarligt reducerad utan större hopp om återväxt.

Kommentarer är stängda.