Socialdemokraterna stänger Sveriges gränser

Äntligen gör socialdemokraterna någonting alls för att hantera immigrationssituationen. De inför från och med idag och tio dagar framåt gränskontroll. Hur strikt den blir återstår att se. Vad jag inte kan förstå, trots många frågor genom åren, är varför våra politiker oavsett färg inte kräver av myndigheterna att de tillämpar både lag och logik.

När någon kommer hit och söker asyl borde man logiskt avkräva den sökande korrekta ID-handlingar och en redovisning av asylskälen. Både identitet och redovisning måste kunna styrkas. Kan man inte det har man inte visat på asylskäl. Kommer man utan ID-handlingar och med bara lösa påståenden om asylskäl har man redan avslöjat att man är inte har ärliga avsikter. Då ska man avvisas omgående.

Varför har inte våra myndigheter fått regeringarnas order att sköta myndighetsutövningen på detta sätt sedan vi gick med i EU? Är det för att media skriker rasism i högan sky om man följer lag och förnuft? För att det finns en annan agenda bakom politikernas ageranden? För att de är riktigt dumma i huvudet på allvar?

Nej, jag vet inte svaret, vet inte varför. Men jag skulle bra gärna vilja veta. Vi hade kunnat diskutera många andra viktiga politiska frågor, med mycket mindre låsningar, om man hade skött detta rätt.

Lew Rockwell har en intressant betraktelse över fri migration och äganderätten. Han argumenterar för att de som bjuder in främmande människor att ta del av det offentliga fysiska rummet ger bort allmän egendom. Egendom som varken är politikernas eller statens att ge bort. Den är nämligen åtkommen med tvång, via statens våldsmonopol.

Hans argumentation har också bäring på det vi nyligen och återkommande diskuterar här på Frihetportalen, skyddet för ägandrätten till mark. Rockwells argumentation leder nämligen till att statens uppfattning att den via våldsmonopolet kan kräva ersättning för “skyddet” av den privata marken också innehåller uppfattningen att staten kan ta för sig av eller ge bort även privat egendom. Är det denna dolda agenda svenska politiker har bakom att låtsas att det är moraliskt rätt och att de har folkets uppdrag att utan kontroll släppa in hela världen i Sverige?

Rockwell menar att han argumenterar utifrån en liberal eller libertariansk princip om frihet, inte en extremt konservativ vilket många kanske tror. Det du Birgitta Olsson, vem av er är den bättre liberalen?

Det här inlägget postades i Äganderätt, Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Socialdemokraterna stänger Sveriges gränser

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Såg ett inslag på nätet igår från Malmö Centralstation, en video med kommentarer av en observant svensk som i skaran av invandrare som uppehöll sig där, den var en stor samling nyanlända, inte fann ett enda bandage, inte några skadade armar eller ben, ingen annan synlig åverkan som kunde påminna om att hade flytt från någon krigsfront. På det hela taget såg hela skaran ovanligt frisk och rörlig ut, sorgligt bara att socialisterna gör allt för att förhindra dem att komma i arbete. Hellre då låta dem åtnjuta av dina och mina utplundrade skatter.
  Arbeta får dom bara om Löfven kan roffa åt sig av deras arbetets frukter, sisådär 65% eller mer.

 2. Thomas Gunnarson skriver:

  En sorts feodalsamhälle….
  Eller?

  • mats skriver:

   Ja, jag läste i Jakt och Jägare att myndigheten hade uttalat bristande förtroende för fårägarens djurskyddsåtgärder. Skrämmande att den som släpper in räven i hönshuset kan stämma hönsägaren för bristande djurskydd!

  • Stefan Eriksson skriver:

   Lysande!!
   Man får hoppas att det görs en grundlig utredning där alla stenar vänds på.
   Det kanske rent av är så att förbud mot att hålla tamdjur mitt i ett vargrevir meddelas.

   Som sagt!
   Ser med spänning fram mot processen, där det klart bör framgå vem som ansvarar för vad.
   Lyckat också att teatern utspelas i Sveriges mest tätbefolkade län.
   Det kanske inte är möjligt att “mörka” hela historien där.
   Spännande!!!

 3. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Så var det dags för statsminister Stefan Löfven, att ge upp.
  Gränskontroller är nu av högsta nöd.
  Hade “svetsarn” insett och sagt det för en vecka sedan, så skulle han bildligen ha blivit upphängd i närmsta lyktstolpe av PK-pöbeln.
  Sveriges stora problem blev mer och mer förkroppsligat av den sanslösa och inkompetenta statsministern Stefan Löfven, som successivt tappade all kontroll, raglade runt och som till slut inte visste var han var.
  Landet gick mot en katastrof och svetsar stollen valde, att bara titta på.
  Nu har korkskallen kommit till vägs ände.
  Galne svetsarn tjatade med en dåres envishet om att Europa “måste ta sitt ansvar”.
  Det gjorde de aldrig och då gick det som det gick.
  Avgå Stefan Löfven!
  Den skada, som “svetsarn” Stefan Löfven har tillfogat detta stackars land är irreparabel.

  • Åke Sundström skriver:

   Varför så enögd? Hela 7-klövern (plus alla PK-medier) har ju varit solitt eniga om den dårskap du skriver enbart på Löfvens konto. Har det gått dig helt förbi att det var harakiri-duon Reinfeldt-Batra som gjorde Löfven till statsminister? Hur mycket mindre korkskalliga tycker du att det borgerliga gänget har varit?

   Nån balans får det ändå lov att vara i det ensidiga skället på den pragmatiske norrlänningen, som i egenskap av Metallordförande gjorde uppror mot LO:s rigida lönepolitik och hjälpte arbetgivarna att sänka lönekostnaderna under den s k finanskrisen (2009). Allt medan den borgerliga regeringen rullade tummarna och därmed stödde de obotfärdiga betongsossarna i LO:s högsta ledning.

   Till bilden hör också att Löfven som oruntinerad inhoppare tvingas dansa efter partistrategernas pipor. Det är en ganska ofarligt gissning att han själv ogillar en hel del av allt han gör och säger. Överlever han snålblåsten kanske partimedlemmarna, och vi andra, med tiden få se en mer självsäker och därmed också klokare ledare.

 4. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  1) För en bara en dag sedan så ansåg Löfven att gränskontroll var ett; ogenomtänkt förslag av (M)

  2) För en månad sen så hävdade han parafraserat att; Åtgärder med gränskontroll strider mot lagar, förordningar, konventioner, och avtal med EU&FN – och det är bara sånt trams som (SD) föreslår.

  3) För 3-4 månader sedan så stod han och gjorde ett sen-sommartal, då han sade att; “- I mitt Europa bygger man inte murar – i mitt Europa så sätter man inte upp några gränser”

  4) För 6 månader sedan svarade han så här på frågan; “”Finns det något tak för hur många flyktingar Sverige kan ta emot?”
  – Nej, det finns ingen gräns. Och vi ska ta emot enligt de konventioner vi är bundna av. Vi klarar det

  Vem f@n kan lita på vad den här karln säger längre?

  • Åke Sundström skriver:

   Vingligt och vimsigt, förvisso. Men som sagt, sina partitaktikers fånge. Och har inte Batra agerat precis lika vimsigt – och i än högre grad på tvärs mot sina medlemmars och väljares åsikter? Man frågar sig hur tidigare vettiga personer som Hans Wallmark och Sven Johansson (f d SvD) kunnat acceptera detta ideologiska kaos och alla dessa svek. T ex avtalet med MP 2010 och julkatastrofen DÖ för ett år sedan.

   Borde du inte dra samma slutsats om dessa figurer som om den person du lätt nedlåtande kallar “svetsarn”? Hur i h-e kan någon lita på sådana kappvändare?

   De moderata gräsrötternas svar fick vi ju i september 2014, dock utan att partistyrelsen har tagit minsta notis om den tydliga signalen. Palme och Persson var också arroganta, men Reinfeldt och Batra måste nog koras till vinnare i denna mindre smickrande genre.

 5. Per skriver:

  Intressant att vänsterpartiet verkade hellre ha bättre SFI och bostäder än gränskontroller, och att många journalister på SVT trots att larmklockorna ringt så länge att de tappat “rösten” ändå inte inser vilken oerhört alarmerande situation Sverige av egen kraft hamnat i.

  En annan intressant sak är att SVT, kanske för första gången börjat tala om att många, eller merparten?, av migranterna kastat sin pass så fort de satt fot i Europa och sedan hävdat sig vara syrier trots att de inte talar syriska eller kan beskriva staden eller byn de säger sig komma från.

  Om jag inte missat något måste detta vara en historisk vändpunkt hos propagandakanalen SVT. Kan man hoppas på ett uppvaknande och en realitycheck hos många invandringslyriska journalister?

 6. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Sjöstedt förordar svenskundervisning och bostäder som en lösning på eländet.
  Är den mannen Sveriges näst största idiot efter Il Dummo själv???

  Vilka rasister. Det här med allas lika värde var tydligen bara ett spel för galleriet av Löfven. Socialdemokraternas bruna förflutna ger här tydligt genomslag i deras politik. Nu hörs än en gång stöveltrampet från 30-talet i dom Socialdemokratiska korridorerna.
  Bara att hoppas att Henrik Arnstad och Malena Ernman nu kraftigt går ut och fördömer den här Fascistiska politiken, så att Sveriges pensioner kan räddas samtidigt som vi kan fortsätta rädda hela Världens befolkning. I kväll tycker jag vi skänker en tanke till alla dom människor som flyr med kulorna vinandes över huvudet från Danmark och Tyskland. Hoppas Robert Aschberg kan komma i sin gula båt och rädda åtminstone några av flyktingarna från fasorna i Danmark och Tyskland.

  TV4 snackar om slöseri av skattepengar på SD:s annonskampanj.
  Inte ett ord om att svensk asylpolitik kostar 273 miljarder kronor per år.
  Inte ETT ENDA ORD i Aktuellt om att SD:s politik genomförs nu, utan att SD behöver röra en fena.

  Nu har sjuklövern förstått att de redan är förkastade av väljarna för allt djävulskap de ställt till med för Sverige. Straffet kommer vid nästa val, alla väljare minns Jimmie Åkesson och hans medarbetares ständiga varningar i varje debatt för den situation vi nu hamnat i. Nu får de se vem som har haft koll på läget hela tiden, men som också sitter inne med de rätta lösningarna.
  Folket kommer att kräva att SD tar över regerandet och genomför sin politik.

Kommentarer inaktiverade.