We, the people

Det är inte särskilt märkligt att de partier som vanligen beskrivs som högerextrema, konservativa, främlingsfientliga, rasistiska, populistiska etc. går framåt. De gör det därför att de sedan länge etablerade partierna inte sköter sitt jobb. De gamla partierna söker desperat hålla fast vid makten, de ljuger om klimatet, de ljuger om energin, de ljuger om skatterna, de ljuger om naturen, de ljuger om jordbruk och skog, de ljuger om djuromsorg och viltvård, de ljuger om medborgarna, de ljuger om hälsa och sjukvård, de ljuger om invandring, de ljuger om trafikslagen, de ljuger om arbetslösheten, de ljuger om lagen, de ljuger om staten.

Självklart måste det i en demokrati växa fram alternativ och partier som inte uppdateras försvinna. Det som förvånar mest är att alternativen inte är fler och starkare, att folk är så fulljugna av de gamla partierna att de inte ännu revolterat. Jag är inte övertygad om att det är varken höger eller extremt, egentligen, att vilja begränsa den stora staten, att tvinga politikerna att verka för folket, för lagen, för budgetdisciplin och hushållning. När får vi höra ett svenskt parti säga att de vill verka för medborgarnas rätt och möjlighet att sköta sig själva, förverkliga sig själva och sina drömmar ”in pursuit of happiness”?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på We, the people

  1. Niklas skriver:

    Förmodligen inte förrän vi fått en världsregering…

Kommentarer är stängda.