Multikulti, monopolkultur, naturliga monopol, vänsterprojekt

Vänsterpartiet, som nyss kongressat, berömde sig av att vara ett multikulturellt parti. Även om viss kritik kom från medlemmarna att det var för få personer i partiets styrelser och valda församlingar som inte var representativa för vanliga svenskar. Nej, de sa inte så. De sa att där var för få personer med utomeuropeisk bakgrund.

Min poäng är att vänsterpartiet gör sig till tolk för, ja rent av norm för, vad som är kultur. Deras multikulti är ett sätt att attackera den egna kultur de vill bryta sönder i klasskampens namn. Man kan säga att de i detta arbete tar hjälp av främmande agenter. Agenter här i den vetenskapliga betydelsen som verksamma påverkare för att styra ett förlopp, inte den romantiska fiktionsvärldens agenter som spioner.

Den öppna frihetliga kultur vi ändå har i Sverige, där individer tar egna initiativ, förnyar, skapar, bevarar, med mera, utifrån egna idéer, vill de monopolisera till en ideologiskt toppstyrd kultur. Vänstereliten vill ha en monopolkultur där de styr.

Jag har tidigare skrivit om vänsterns förkärlek för monopol, där allt som de vill styra (vilket är allt) kallas för naturliga monopol. För vänsterfolk är det naturligt att ha monopol på kulturen. Multikulti är ett vänsterprojekt för att monopolisera kulturen och avtrubba medborgarnas verklighetsuppfattning. Men för kulturen är det inte naturligt att vara varken vänster eller monopoliserad.

 

Och idag kommer första numret av Johan Ehrenbergs tidning Dagens ETC ut. Den ska ge ett tydligt vänsterperspektiv på nyheter och händelser. Som om vi behöver det med DN, SvD, SVT, SR och TV4.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Multikulti, monopolkultur, naturliga monopol, vänsterprojekt

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Och den kulturella mångfalden konstruerar ETC med hjälp av utplundrade skattepengar från icke ont anande medborgare varav många kanske befinner sig på ruinens brant.

 2. Thomas Gunnarson skriver:

  Jag tolkar det litet annorlunda…

  Vi är ju kulturella kusiner med ryssen. Ryssarna ville ju vara kommunismens rätta uttolkare över hela planeten…
  Samma med oss.
  Besserwissrar…

  När vi får litet folk från olika håll så lyssnar vi inte på dom…..
  Utan vi (svenskar) tror att vi kan tolka deras syn på tillvaron…
  Och därför lyssnar vi inte!

  Ty då skulle vi finna något helt annat!
  Att immigranterna faktiskt vill att vi skall ha en egen åsikt.
  Att vi vill vara oss själva.
  Ty då kan de också vara sig själva och ha en egen åsikt.
  Immigranterna alltså….

  Men hur lösa det då vi faktiskt lever i en svensk kultur som vi uppfattar som hotad när det är tvärtom…
  Därför att vi vill ha tolkningsföreträde även för andra…..

Kommentarer är stängda.