Uthållighet krävs mot myndigheter

En svensk bonde, fårägare, har fått rätt mot kommunen efter 45 år i domstol. Han tvingades sälja sina får till underpris efter en djurskyddsinspektion 1968 2008. Edit 20140219, jag har fått påtalat för mig att den tidningsartikel jag gått på innehöll ett rejält sakfel. Här finns en läxa, även för mig, lita inte på tidningarna!

Djurens vidare öde visade att de inte var vanvårdade, men kommunen vägrade erkänna detta. Nu har en domstol gett mannen rätt och han får 250.000 i ersättning och slipper betala sina rättegångskostnader.

Olof G. Hedengren har skrivit en tänkvärd krönika om illusionen av demokrati i Sverige. En väsentlig del av illusionen är det faktum att våra ministrar tvingas lämna ifrån sig makten att styra till oberoende, oavsättliga och ostraffbara tjänstemän. Dessa tjänstemän ska alltså föreställa allmänhetens tjänare, men de behöver inte göra som de blir tillsagda, inte följa lagen. För det finns ingen demokratiskt vald auktoritet som kan bestämma över dem. Marschen in i det korporativistiska samhället inleddes av den borgerliga regeringen den 10 juni 1932. Socialdemokraternas fullständiga avlägsnande av tjänstemannaansvaret 1974 fullbordade denna harakiri på vår demokrati.

För den som vill ta sig an denna byråkrati i ett ärende, vilket som helst, krävs mycket tålamod och en stor säck pengar eller inget alls att förlora. Situationen är densamma oavsett det gäller handikapphjälpmedel, äldrevårdsplats, bygglov, strandskyddsärende, djurskyddsärende, beiktning av miljöinspektör, finansinspektion eller annan myndighet.

Som jag skrivit tidigare, Sverige är värt bättre, fria svenska medborgare är värda bättre.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Uthållighet krävs mot myndigheter

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Vem bryr sig när socialisten köpt din själ och garanterar ditt liv och uppehälle ”på pappret”?
  Är det inte ”missbruk” av möjligheterna till lagstiftning när politiker kan kriminalisera praktiskt taget varje mänskliga handling för att garantera total underkastelse?

 2. Anders38 skriver:

  Mats, jag undrar om inte ATL snurrat till årtalen…68 var ju före Palmes glansdagar inte höll man på så här då väl? 1998 låter rimligare, hade Matz Hammarström kommit in i riksdagen vid det laget?

  • mats skriver:

   Ingenting är omöjligt!
   Hammarström kom in i riksdagen 1998 och satt endast en period, men hann med att förstöra åtskilligt.
   Palme å andra sidan blev partiledare 1969, men hade varit i regeringskansliet på olika uppdrag sedan 1954.
   Och jo, sådan var socialismen redan då!

   Men att tvingas processa mot myndigheter i ett sådant ärende i 15 år är inte heller rimligt.

 3. Mike skriver:

  Man måste vänta 45 år att får något från staten, men om man får parkeringsböter kräver staten betalning inom 8 dagar.

Kommentarer är stängda.