Europa räddas av Putin

Markus Beyrer, generalsekreterare i Business Europe (ungefär Svenskt Näringsliv på europanivå) anser att det är dags att Europa släpper sitt emotionella motstånd mot skiffergas och därmed minskar vår exponering mot rysk gas. I klartext är det dags att sluta vara irrationell (hänvisa till det ickeexisterande klimathotet) och börja vara rationell så vi inte blir beroende av Ryssland (eller andra skurkstater).

Det är vansinne att hejda utvecklingen på grund av ett inbillat problem. Vi vet vilka problemen är med skiffergas. De är små och vi löser dem med teknik allt eftersom vi behöver, anser Beyrer. Uttalandet har retat gallfeber på ”miljövänner”.

Nu menar jag inte att Putin räddar Europa genom sina handlingar. Jag menar naturligtvis att det är Europas reaktioner på hans handlingar som kan komma att rädda oss. En knorr i sammanhanget är att Putin kallat de ukrainare som protesterat på Majdan och som lyckats få presidenten avsatt för nazistiska terrorister som tvingat Putin att gå in på Krim för att skydda de rysktalande invånarna. Adolf Hitler var tveklöst en nazist. Hans skäl för att gå in i Sudetenland var för att skydda och rädda de tysktalande utanför det tyska riket. Sedan marscherade han av bara farten vidare. Vem är det nu som framstår som en nazist? Var och när kommer Putin att sluta sin marsch?

Miljöfundamentalister brukar vara kvicka att kalla sina motståndare för nazister. De slåss för att skapa en fredlig värld utan våld. Med intolerans som drivkraft vill de göra världen mer tolerant. Å andra sidan finns det realister som Markus Beyrer. Realism, det gillar jag.

Det här inlägget postades i Frihet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Europa räddas av Putin

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Europa och då i synnerhet svenskarna kan tacka ”the obama” för att president Putin utan större ansträngningar lyckats flytta fram de ryska positionerna och förmodligen har vi bara sett början på förnedringen orsakade av sanslöst destruktiva politiker.

  2. Niklas skriver:

    Tja, vad blir nästa steg för Putin? Gotland för säkra den nya gasledningen? Då känns det skönt att vår beredskap är minst lika bra som 1939 – särskilt på Gotland…

Kommentarer är stängda.