Myndigheterna webtrålar

På min wordpressajt kan jag se en hel del om vilka som besöker Frihetsportalen.se. Nyligen fann jag en intressant länk bland de som länkat till min sajt. Tydligen har Jordbruksverket en funktion som letar efter hur verket beskrivs i sociala medier. Det kan ju vara bra att veta för en myndighet, till exempel för att få en indikation om när man gått för långt, eller hur långt man egentligen kan gå innan man får smäll på fingrarna.

När jag följde länken bakåt kom jag till den sida som finns på bilden nedan. För den som är välbekant med datorer och internet är det ingen överraskning att myndigheter och stora företag har automatiserad omvärldsbevakning. Kunskapsasymetrin ökar dock till medborgarens nackdel. Dessutom går det lätt för dem att blockera visning av sökfunktionen. Så ingen av oss kommer någonsin att få ett meddelande att FRA varit inne och kikat på våra sidor. Vi får bara anta att de redan gjort det och kommer att göra det igen.

För Frihetsportalens del är det ingen nackdel att myndigheter är inne och kollar. Detta är inget slutet sällskap. Hela tanken med Frihetsportalen är att den ska vara öppen och föra ut ett frihetligt budskap. Hoppas de hittar något de kan lära sig av.

Jordbruksverket mediabevakning

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Myndigheterna webtrålar

 1. Sten-Arne Persson skriver:

  Bra att du Mats synliggör vad som pågår. Tyvärr är det alltför få av svenska folket som tar del av din klokskap. Det som pågår via FRA och andra underrättelsetjänster är inget annat än ett oacceptabelt intrång i enskilda människors och företags integritets- och frihetskapital. med vilken rätt och i vilket syfte skall detta vara tillåtet?

  Företagshemligheter som nya uppfinningar kan hämtas ut av FRA och tas patent på av obehöriga personer utan att lämna spår efter sig. Här finner vi patentstöld legaliserad genom FRA och hur kommer den drabbade lagligen åt sådana bedragare i det så kallade samhällets tjänst? Är inte FRA:s verksamhet betydligt allvarligare för demokratin än vad privatkopiering av musik är. Ska vi få någon ordning på intrång i våra datorer måste systemen utformas så att man i efterhand kan se vem som varit inne i våra datorer kopplat till tidpunkten och vilka av datorns filer som berörts.

  Som ackompanjemang till ovanstående hänvisas till författaren George Orwells 1984 och nedanstående formidabla beskrivning av datorn som inte många känner till. Jag tycker den ligger i nivå med samme författares “Harrisburg”, en mycket klarsynt man som fattas oss.

  DATORN ur tankar från roten 4 april 1975
  Av Tage Danielsson

  Datorerna tänker ju så fort, rätt och bra
  Och ger våra hjärnor all hjälp de vill ha.

  Men plötsligt, på något underligt vis,
  blir datorn i stället en jättepolis.

  Dess hjärna har blivit identisk med statens,
  Dess tankar blir fientliga som byråkratens.

  Den hatar tillbaka som Du hatar den.
  Den tyr sig till husse som matar den.

  Datorerna är byråkraternas hundar,
  Som snokar, bevakar och aldrig blundar.

  Så trots att datorerna tänker så rätt,
  Så tänker de fel, på nåt underligt sätt.

  De matas som hundar av hundarnas herrar,
  Med herrarnas fel, som de blixtsnabbt förvärrar.

  De tänker som herrar, kristallklart och kallt.
  Sån herre sån hund. Och det värsta av allt:

  Hur storvulna planer de än mäktar välva,
  Ifrågasätter de aldrig sig själva.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det värsta missbruket därvidlag förekommer troligen i STASI agenturen SR/SVT och naturligtvis alla skattefinansierade “riksblaskor” runt om i riket.
  Att specifikt Jordbruksverket skulle behöva snoka hos den enskilde är väl egentligen överflödsinformation, dom kan ju alltid förlita sig på samhällsomstörtande organisationer som SNF, djurättssorganisationer m.fl.
  Det vore tacksamt om det fanns fler medborgare som vågade stå upp mot horder av politiker och tjänstemän som dagligen kränker och förnedrarar den enskilde medborgaren!
  Bra Mats!

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  Folk vänjer sig….
  Inför valet, som folk fortfarande tror har någon betydelse, så verkar även ungdomlig upproriskhet kommit av sig….
  Intresset för Piratpartiet tycks ha minskat…
  Ledsamt, egentligen, för det är bara PP som tar upp de väsentliga frågorna.
  Alla de andra partierna är ute och fiskar röster för att kunna dansa runt guldkalven.

Kommentarer är stängda.