Pensionsbluffen avslöjad

Hur illa måste det bli med de svenska pensionerna innan svenska folket inser att de blivit svindlade av sina folkvalda? Redan från start var pensionerna uppbyggda som ett pyramidspel. Det som plockades ut skulle betalas med insatserna från dem som kommer efter. Man skuldsatte framtida generationer. De som kunde tänka självständigt insåg det rätta förhållandet redan då. Men det var en röstvinnare, så politikerna genomförde bedrägeriet. Med tiden blev allt fler varse systemfelet i pensionsmodellen. Men alla vill ha höga pensioner och arbetsbefrielse vid tidig ålder. Det tog decennier att åtgärda. När det skulle ske vände man på steken, så att de som arbetat halva sitt yrkesliv fick omvända villkor. De som ingår i omställningsgruppen är de födda 1938 till 1953. Födda 1954 och senare får sina pensioner helt enligt det nya systemet. Det nya systemet är bättre än det gamla, men det infördes 40 år för sent. Detta innebär att flera generationer pensionärer kommer att känna sig svikna och då menar jag inte bara de som Göran Persson tog 258 miljarder ifrån 1999. Nu kommer färsk statistik som visar att de nyblivna pensionärerna födda 1943 och senare successivt får lägre pensioner. Att säga vad var det jag sa? Känns som en klen tröst. Det är inte undra på att politiker från alla partier börjar mumla om högre pensionålder och längre arbetsliv. Det är det enda som kan rädda en stor grupp pensionärer från en ålderdom i nöd. Det enda som kan rädda de gamla politiska partierna kvar vid maktens grytor?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Pensionsbluffen avslöjad

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Jovisst…
  Och pensionärsorganisationerna tjatar om genomsnittspensionären…
  Massor av deltidsarbetande sömmerskor från textils ”guldålder” sitter med mycket dåliga pensioner…
  Småföretagare som kämpade mot konkursen under högränteåren på åttiotalet och som inte kunde ta ut en krona får nu enbart garantipensionen – 7500kr före skatt (6500kr netto)
  Varför beskatta folk under 10000kr per månad?

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Lite nyfiken på om och när vi når brytpunkten då en ”majoritet” svenskar upptäcker bluffen. I riksdagen kunde hela ATP frågan avgöras med en enda nedlagd röst, av en folkpartist som hette Ture Königson. Inga ramaskrin den gången och ej heller senare!
  I USA påtvingar Justice John (SCOTUS) Roberts 330 miljoner amerikanare ”Obamacare” som är ett utpräglat kedjebrevssystem. I Amerika gör man vad kan för att avslöja den bluffen vilket det naturligt nog sällan skrivs om i den skattefinansierade svenska pressen.

Kommentarer är stängda.