Vändningar i tid?

Med ett EU-val alldeles om hörnet och riksdagsval efter semestrarna börjar det bli viktigt att komma till grepp om klimatfrågan. Många har de senaste åren engagerat sig för att bryta medias monopolistiska åsiktscensur i frågan. Nu skymtas vissa ljusningar. En renommérad meteorolog och klimatforskare som Lennart Bengtsson har kommit till tals i en lång intervju i Dagens Industri. För den som kan avstå från att haka upp sig på hans vurm för kärnkraft finns ändå mycket matnyttig och saklig information om klimatet och dess eventuella utveckling.

Ungefär samtidigt intar Skånska Dagbladet i sin ledare en helt pragmatisk inställning till klimatet. Som många sansade klimatrealister har förespråkat i flera år nu, ska vi inte kasta pengarna i sjön på chans. Låt oss bygga upp den kompetens och beredskap vi behöver för att hantera framtida klimatfrågor när och om de verkligen inträffar. I synnerhet som allt mer pekar på att naturen faktiskt gör som den vill med klimatet, utan att vi människor kan göra särskilt mycket, varken till eller från. Tidningen har dessutom i pappersupplagan tagit in en debattartikel från nätverket Klimatsans under rubriken, “Klimatdebattens sanslösa spådomar”. Finns att läsa här.

Kommer en sansad debatt i frågan hinna ta fart innan valdagarna? Kommer medborgarna hinna uppfatta att verkligheten hunnit ifatt alarmisterna?

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.