Läsvärt

För de som av någon anledning missat Merit Wagers avslöjande att förvaltningsrätten i Umeå bestämt att hela världen har rätt till svensk välfärd. Avslöjandet har fått både socialdemokraten Widar Andersson på Folkbladet och Per Gudmundson på SvD att stämma in i kritiken av beslutet. Det är dags att sätta gränser för invandring och generositet mot dem som inte bidrar till svenskt välstånd.

Både Andersson och Gudmundson faller in i det fack av mediekrati som Jan Gillberg granskade i ett tidigt nummer av DSM i år. Ledaren går inte att läsa på nätet, men ett nummer av tidningen är väl värt avgiften.

Det Gillberg hävdar är att media de senaste 30 åren gått från att vara rapportörer om verkligheten till att bli designers eller skapare av verkligheten. Enligt Gillberg gör de detta genom att sätta agendan för politikerna och göra det urval av frågor och ståndpunkter politikerna borde göra själva för att sedan redovisa för folket inför val.

Enligt min åsikt har media även blivit designers och skapare av hur myndigheter tolkar lagen. Svenska politiker lagstiftar mycket i form av ramlag, som sedan fylls med innehåll av myndigheter och domstolar. Detta ger stort utrymme för media att påverka även i dessa led. Mer om det imorgon.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Läsvärt

 1. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Man blir galen !
  Detta är bara början på resan utför.

  Att en person som läser svenska och som har barn som går i skolan kan hållas ”gömd”, måste ske med Polisens och politikernas välsignelse.

  Asylindustrin är det största bedrägeriet i Sverige genom tiderna. Politiker och deras anförvanter tycks skapa sig förmögenheter på dessa bedrägerier. Littorin från Moderaterna är den senaste i raden av lycksökare.

  Genom att se till att det är omöjligt att skicka tillbaka dessa asylsökande ”kassakor”, som Littorin och en mängd andra lycksökare slår klorna i, kan man fakturera fantasibelopp till Migrationsverket för mediokra tjänster.

  Migrationsverket tycks ha en oändlig budget av denna anledning. Politikerna och deras kumpaner tömmer helt enkelt landet på pengar, på samma sätt som det fuskas med interna konsulttjänster inom privat näringsliv.

  Samma politiker kan besluta om försämrad äldreomsorg, sämre sjukvård och andra försämringar för svenskar i välfärden. Man kan på detta sätt stjäla från svenska folkets inbetalda skatter.

  Det blir värre och värre dag för dag! Domen i förvaltningsrätten i Umeå, som innebär att svensk välfärd är öppen för alla som kan ta sig till Sverige, är ren galenskap och spiken i kistan för Sverige som välfärdsland.

  Hur kan det vara möjligt? Hela världens invånare har nu rätt till Sveriges välfärdssystem!
  Och vi skattebatalare ska snällt betala

  • mats skriver:

   Sjuttio års indoktrinering i svenska skolor att staten står för allt gott har börjat ge utdelning till blodsugarna.
   Eller har du en bättre förklaring?

   • Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

    En mjölkbonde får låna pengar och skuldsätta sig än mer, för att slippa sälja sina kor. Här finns inga pengar i detta s.k. välfärdsland. Men främmande människor ska kunna få den hjälpen som en hårt arbetande matleverantör och skatteinbetalande svensk, i flera generationer, inte kan få.

    Men det finns väl inget land som har så hög skatt som Sverige.

    Hur ska man få stopp på detta landsförräderi.

    Det här går inte längre, Sverige måste startas om.
    Vi måste ha nya människor inte bara i riksdag och regering utan även i domstolar och på myndigheter om det någonsin ska bli någon ordning.

    • mats skriver:

     Tyvärr är det så att huvuddelen av politiker, tjänstemän och journalister måste bytas ut. Men dessa jobbar istället på att byta ut folket.

     Om, en vild spekulation, om man skulle ana en konspiration bakom detta. Då finns det någon som i en första omgång tjänar på att byta ut folket och i nästa runda byts nämnda politiker, tjänstemän och journalister ut. Till vilken nytta? För vem?

     För det är väl inte så att vi ska se bortom Sverige och Europa? Att det är någon som tjänar på att Mellanösterns nuvarande strukturer raseras och sedan töms på muslimer? Kan det finnas någon sådan?

     • Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

      Detta kommer inte att spridas i mainstream media (naturligtvis) men flyktingsmugglarna runt Medelhavet har redan vaknat, det kan vi vara säkra på.
      Ännu ett oemotståndligt säljargument för deras produkt.
      Förutom att man får hjälp med resan av EU:s kustbevakningar..

      Domen är ju i vart fall överklagad till kammarrätten. Så lite hopp finns det väl. Det här är ju ett helt horribelt beslut som absolut måste rivas upp. Känns som om förvaltningsrätten infiltrerats av ett gäng vänsterextremister. Någon borde därför titta lite närmare på vad det är för klientel som tagit detta vansinniga beslut.

   • Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

    Lilla Sveriges skattebetalare kan inte vara HELA VÄRLDENS SOCIALKONTOR.

    Det betyder att Sveriges välfärdssystem kommer snabbt att kollapsa, Sverige står på tur att bli nästa Grekland. Sjuklöverns planering att sänka Sverige går nu i uppfyllelse. Löfven / Romson tittar på som två galna råttor, förstår inget, ser inget. hör inget.
    Allt är som det skall vara i DDR-landet Sverige.

    Svenska folk och företag JOBBA MER o LÄNGRE !! Hundratusentals lyxparasiter kommer som flugor till en sockerbit, alla vill bli försörjda på dina och mina skattepengar.

 2. Thomas Gunnarson skriver:

  Ett samhälle som det nuvarande svenska kan inte gå en annan väg….
  Vi borde insett detta redan 1995, för det var då allt förändrades.
  Vilket Widar Andersson konstaterade…
  Att svenskarna inte reformerade sitt ”välfärdssystem” med mera…
  Jag minns själv, som politiskt engagerad då, att jag hjälpte en riksdagsaspirant vd valet och påtalade att ”vi måste ändra svensk gruvlagstiftning – innan vi går med i EU! Annars blir vi en råvarukoloni!”
  Toppolitikern bara tittade på mig med två oförstående ögon. Som en fågelholk….
  Samma gäller – allt annat!

  Främst akut är skatten på låga inkomster!
  Idag tas skatt ut från första kronan. Det som kallas arbetsgivaravgift. Drygt 30%…
  Varav en tredjedel går direkt in i statskassan som förstärkning på grund av förlusterna av jobbskatteavdraget.
  Nästa steg i skattetrycket kommer efter första lönen på året…
  Då det svenska ”grundavdraget” upphör efter 18900kr i lön/inkomst.
  Därmed är hälften av lönen/inkomsten skatt….

  Jämfört med andra delar av EU så inträder inte beskattning alls förrän efter drygt 100 000kr i lön/inkomst per år…
  Även detta borde vi tänkt på!

  • mats skriver:

   Anledningen till att jag röstade för en anslutning till EU var att jag ville ha den förändring som jag tog för givet att vi skulle genomföra vid ett medlemskap. Men ack vad jag bedrog mig!

   • akesundstrom skriver:

    Hela väljarkåren blev grundlurad inför EU-omröstningen, så du är inte ensam om att känna dig blåst. Mycket kan förstås skyllas på det politiska spelet (regeringen Carlsson behövde i början av 90-talskrisen hjälp med att rädda en vacklande valuta), men jag menar att de värsta skurkarna i sammanhanget var de s k ”forskare” som blåljög om medlemskapets fördelar.

    En gång var Sverige högt aktat för sina omutliga ämbetsmän, men nu är alla generaldirektörer och alltför många professorer lojala kuggar i ett politiskt maskineri styrt av sju partiapparater, mer intresserade av egna sinekurer än av medborgarnas väl och ve. Detta är ett långt allvarligare bekymmer än okunniga eller Marx-influerade journalister.

    Lösningen är att införa beslutande folkomröstningar. Först då kan ett genuint folkstyre, en reell demokrati, återuppstå.

    • Thomas Gunnarson skriver:

     Enligt vissa uppgifter så bestämde en liten grupp inom S redan i mitten av 1980- talet att Sverige skulle bli medlemmar i EU….
     Om Ingvar Carlsson var med där eller ej, vet jag inte…
     Men den uppgiften kan förklara mycket av svensk politik runt 1990….

     • Thomas Gunnarson skriver:

      Men egentligen har det ingen betydelse vad som borde gjorts – utan vad som måste göras!

     • akesundstrom skriver:

      Verkar troligt att saken dryftats tidigare, men beslutet slog ner som en bomb när det 1990 smögs in som en bisats i Allan Larssons budgetproposition. Inga läckor alls på den tiden….

 3. robert skriver:

  Förvaltningsrätten i Umeå har inte bestämt att hela världen har rätt till svensk välfärd. Det är populistisk bullshit.

  Läs domen och om ni tycker att det är åt helvete berätta gärna hur ni vill att socialtjänstlagen ska ändras.

  • mats skriver:

   Vad är det i detta du tycker visar att domstolen fattat ett korrekt beslut?
   ”Vuxna utan uppehållstillstånd kan ha rätt till bistånd enligt LMA, men då har de inte rätt till bistånd enligt socialtjänstlagen för förmåner av motsvarande karaktär ”

   Ana Melker och hennes barn vistas olagligt i Sverige. Hur någon kan tycka att de har rätt till något från det svenska samhället är en gåta. När polis och domstol vet var hon finns, i vilken kommun hon bor och i vilken skola barnen går, då måste det vara tjänstefel att hon inte utvisas. Än värre att hon medges ersättning som om hon hade rätt att vistas här.

 4. robert skriver:

  Kvinnan och barnen i det här fallet omfattas inte av LMA överhuvudtaget så det har inte med saken att göra. Detta är om jag förstår rätt ett barnavårdsärende.

  Jag känner till ett liknande fall i min hemkommun. En gömd ensamstående kvinna med ett barn har nyligen fått ett visst begränsat ekonomiskt stöd. Detta förvånande mig men socialnämndens resonemang var precis som det skrevs i Umeådomen att ”barn bär inget som helst ansvar för
  den situation de har hamnat i, och har därför all rätt till vård, skola, mat,
  kläder, boende med mera. Detta bekräftas också av Barnkonventionen och socialtjänstlagen som följer principen att den mest fördelaktiga lösningen för barn ska väljas.”

  I fallet som jag känner till var det inte mamman själv som tog kontakt med socialkontoret men tvärtom. (Det kom in en orosanmälan till socialkontoret om ett barn som eventuellt far illa och då är det tjänstefel att inte inleda en utredning. De jag har pratat med som jobbar med sånt här säger att det är barnperspektivet som trumfar )

  Enskilda barnavårdsärende kan inte tas som bevis på att ”hela världen” ska komma till Sverige och ”få allt gratis”.

  Det snacket påminner om skämten om de tio (eller var det hundra) tusen tyska bögar som skulle komma om vi röstade Ja till EU.

  (Jag ser att några här ångrar sina ja-röster och det är väl bra. Själv röstade jag för ett fritt oberoende Sverige men ni var tydligen många som var beredd att accepterar att vi blev en provins i Det Europeiska Riket. Så kan det gå…)

  • mats skriver:

   Sverige har inte gjort Barnkonventionen till svensk lag. Vilket är tur, för det är ytterligare ett av FNs stolpskott för att förgöra nationellt självstyre.
   Den svenska socialtjänstlagen bör rimligen omfatta endast svenskar eller nationaliteter med vars hemländer vi har ömsesidiga avtal.

Kommentarer är stängda.