EU-valet del 4, Kristdemokraterna

Bäste Mats

Tack för ditt mail om klimatpolitiken.

Jag står bakom den miljö och klimatpolitik Kristdemokraterna driver. Människans påverkan på miljön berör oss alla, oavsett var på jorden vi bor. Föroreningar i andra länder når även oss. Att samarbeta kring miljöfrågorna är avgörande för att minska klimatpåverkan. Det räcker inte att ett land har höga ambitioner. På miljö- och klimatområdet krävs även bredare insikter och förhandlingsskicklighet för att nå gemensamma mål och satsningar. EU:s jordbrukspolitik behöver reformeras så att den består av mindre subventioner och driver utvecklingen mot ett miljömässigt hållbart jordbruk och god kvalitet.

Vår agenda i EU-parlamentet är bl.a. att fasa ut miljöfarliga kemikalier, att livsmedel ska märkas med ursprung och innehåll, vi vill motverka plågsamma djurtransporter inom EU, skärpa klimatmålen EU satt upp samt verka för ett välfungerande handelssystem för utsläppsrätter, som ökar resurserna till klimatrelaterad forskning och investeringar i miljövänlig teknik.

För mig är det viktigt att rätt beslut tas på rätt nivå. EU ska alltså inte lägga sig i beslut som bättre kan beslutas på en ”lägre” nivå.

Givetvis hoppas jag på din röst i EP-valet.

Vänligen
Lars Adaktusson
Kristdemokratisk Europaparlamentskandidat

 

Även här plus för personligt svar. Dock inte godkänt, eftersom Lars inte analyserat klimatfrågan tillräckligt och inte insett hur denna frågas övergripande ansats motverkar den subsidiaritetsprincip han beskriver och säger sig värna när han säger att beslut ska tas på rätt nivå. I praktiken inhiberar EUs klimatpolitik (den som KD i stort ansluter sig till) såväl individens frihet som subsidiaritetsprincipen.

Dessutom drar han fram flera saker som inte ingick i frågan. Exempelvis, jordbruket, subventioner, djurtransporter. Att han skulle utnyttja namnet från sitt gamla SVT program, Agenda, var ju uppenbart redan vid lanseringen av honom som förstanamn. Något som SVT reagerat negativt på. Lars undviker det konkreta, för det svepande. Ändå avslöjar han att han vill skärpa klimatmålen. Alltså långt ifrån godkänt.

 

Det här inlägget postades i Frihet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.