EU-valet del 5, Klassiskt liberala partiet

Bingo! Här är ett parti som tänkt till! Läs detta svar:

 

Allmän position
Liberala partiet står för goda livsvillkor för djur och växter, men delar inte 7-klöverns och IPCC:s bakomliggande analys.

Naturvetenskap
Koldioxidhypotesen, att den redan befintliga växthuseffekten skulle förstärkas skadligt mycket av ökad koldioxid, stämmer inte. Redan det faktum att etablissemanget bytt begrepp från växthuseffekt till global uppvärmning till klimatförändringar visar att det är något fel.

Koldioxid är en växthusgas, men vattenånga är den viktigaste. Alla växthusgaser tappar sin effekt med ökande koncentration och det sker logaritmiskt. Det innebär att över en viss koncentration av den gasen blir effektökningen av ökad koncentration ytterst liten. Koldioxid kan i princip inte bidra mer.

Koldioxidens ringa påverkan framgår också av att den globala temperaturen (om den ens kan mätas exakt) har stått stilla i ungefär två decennier. Naturliga variationer dominerar klimatet. Under medeltiden och romartiden var det varmare än nu. Värmeperioder sammanfaller med högkulturer.

Däremot innebär ökad koldioxid att växtligheten ökar och det blir mer mat till alla. I dag är koldioxidhalten knappt 400 ppm. Vid 200 ppm upphör fotosyntesen! Vi var farligt nära för 60 år sedan med 270 ppm.

Ökad koldioxid gör att växterna kan ha färre klyvöppningar och släppa ut mindre vatten. Det gör att vissa ökenområden nu blir grönare. Den lilla temperaturökningen i slutet av förra seklet kan ha lett till något mer nederbörd, också det huvudsakligen välkommet för växter och djur.

Politisk slutsats
Klimatpolitiken är en överstatlig mekanism att ta makt från människor, företag och nationer och är alltså i grunden både människofientlig och antiliberal.

 

Emil Tisell, förstanamn på valsedeln, har tänkt till och svarat på ett sätt som inget annat parti kan matcha. För den politiskt intresserade kanske det finns saker i Klassiskt liberala partiets program man tycker mindre bra om. För den som anser att behovet av att få stopp på den vansinniga klimatpolitiken väger tyngst, torde andra frågor ha underordnad betydelse. Socialdemokraterna har lovat störta kungahuset i hundra år och inte ens kommit nära.

Liberala partiet är det enda parti jag känner till, som på sin hemsida kräver att IPCC ska fråntas sitt uppdrag. Emil är således inte alls ensam i partiet om sin åsikt. Om Klassiskt liberala partiet vågar ta så här tydlig ståndpunkt om klimatet så är, åtminstone för mig, andra frågor av mindre vikt. Nu råkar jag som frihetlig borgerlig/liberal väljare vara ense med dem i det mesta även av övriga frågor.

Slutsatsen andas också av den lilla stat som jag förstår är liberala partiets signum. Det andas av den positiva inställning till utveckling som gav den industriella revolutionen i England. Till skillnad från samtliga partier i dagens riksdag, som vill ställa och styra över allt. Vissa vill till och med straffa oss för industrialismen.

Det finns ingen anledning att tveka längre för min egen del, detta parti får min röst i EU-valet och jag ser fram emot vad de har att presentera till riksdagsvalet. De kallar sig bara Liberala partiet, men på valsedeln är de tvingade att kalla sig Klassiskt liberala partiet. Tänk på det om du har för avsikt att rösta på dem, så att du väljer rätt, och litet l på liberala.

 

Edit 20140513: Har just fått veta att den misshandlade liberal som Uppdrag Granskning berättade om när de granskade vänsterextremismen var en medlem i detta parti. Ytterligare en anledning att stödja Liberala partiet och se till att extremvänstern inte kan kväsa frihetsälskande människor!

Det här inlägget postades i Frihet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på EU-valet del 5, Klassiskt liberala partiet

 1. Gunnar Littmarck skriver:

  Hej Mats och tack för informationen.

  Jag funderar med på att rösta på Liberala partiet efter att läst deras visioner.

  Men jag saknar en resursökande energipolitik, jag ogillar å det starkaste att vissa växthusgaser ska beskattas… Hyckleri om inte utsläpp av vattenånga då med beskattas, men först efter en god motivering till varför ett kallare mer livsfientligt klimat ska uppnås, med tanke på att vi lever i en istid, med 7,5C lägre global medeltemperatur än normalt de senaste 600 miljoner åren.

  Det finns ingen som helst anledning att beskatta energianvändning hårdare än annan konsumtion, det borde Liberala Partiet våga ta tag i.

  Så behövs en biståndspolitik som till skillnad mot dagens, förkortar beroenden, minskar koruption och inte sysslar med dagens flum där människor ska hjärntvättas med vårt samhällssystem.

  Det blir nog sofflocket i år med…

  • mats skriver:

   Jo, visst måste även deras politik snyggas till på vissa punkter. Frågan är om vår sömngångaraktiga majoritet i väljarkåren är redo för en total makeover i ett svep? Det kan vara mer framgångsrikt att ta en fråga i taget. Kan vi lyfta bort klimathotet från dagordningen blir det så mycket enklare att se klart i andra frågor. Frågor som klimathotet nu lägger i skugga eller sveper in i dimma.
   Rom byggdes inte på en dag brukar man säga. Man brukar också skylla otålighet på ungdomen, men vi börjar bli många otåliga gamla stötar som vill se en förändring innan vi dör. Kan vi rösta fram liberala partiet till att röra om i grytan kanske även andra partier vaknar upp ur zombietillvaron. Då kan det börja hända saker.

   • Gunnar Littmarck skriver:

    Jag ger det 70% chans att jag röstar i EU-valet och då 90% chans att det blir på Liberala Partiet, d.v.s. 63% chans att de får min röst.
    Men om företrädarna hinner bemöta våra synpunkter trovärdigt så ökar sannolikheten.

    Kan du inte få igång en debatt med företrädarna här?

    De kan ju sedan länka från sin sida.

    När det gäller att ta ett steg i taget så är min erfarenhet att det blir lika många steg bak som fram och till sist är alla där för närheten till ”köttgrytorna”.

 2. Johan skriver:

  Jag skulle se fram emot en dag då Mats Jangdal titulerar sig ”Liberala partiets talesman i landsbygds- och jordbrukspolitiska frågor”.

  • mats skriver:

   Hmm, inte än. Jag är inte medlem i partiet och hade tänkt hålla mig borta från att få en partistämpel i pannan. Men det är klart, kommer de in i någon viktig församling och behöver hjälp kanske man får tänka om.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Tror knappast folkpartiets begär till andras egendom kommer att avta eller ändras för att man intar en något avvikande hållning till ”klimatisterna” domedagspolitik!

  • mats skriver:

   Behöver jag förtydliga att detta inte är det vanliga ”folkpartiet” som sitter i riskdagen idag? Det klassiskt Liberala partiet är ett tämligen nytt parti som inte ens fanns med i förra eu-valet och drog drygt 700 röster i förra riksdagsvalet. I min åsikt har de chans att växa och bli ett större parti.

Kommentarer är stängda.