Skit också!

Avloppsguidens användarförening, är kommunernas samarbetsorganisation för att bedriva påtryckning på staten. De påstår att de är en ideell förening, trots att det betalas med kommunala skattepengar. Detta är med andra ord en klockren sock puppet organisation, skapad av tjänstemän för beställa den lagstiftning och de krav som tjänstemännen vill verkställa.

Aktionsgruppen Små Avlopp, är ett samverkansprojekt mellan VVS fabrikanternas råd, Rörgrossistföreningen och Maskinentreprenörerna. Detta är en annan organisation skapad utifrån ett annat särintresse. Här är det ett antal branschintressen som vill skapa mer jobb för sina medlemsföretag.

Båda utövar påtryckning, nästan utpressning, på myndigheten HaV, Boverket och inte minst miljödepartemetet, om att snabba på utbytet av gamla avloppsanläggningar mot nya. Notera att det inte förekommer någon provtagning för att kontrollera vad som kommer ut från varje specifik anläggning. Det är endast ålder och utförande som är vägledande för kravet att bygga nytt.

De båda organisationerna samordnar sitt arbete så att de erhåller bättre effekt mot den statliga myndigheten. De jobbar hårt mot media att föra ut ett ensidigt budskap som media varken har kompetens eller vilja att granska. Bland annat har man haft ett tätt samarbete med SvD och deras artikelserie “Rädda Östersjön”. Gissa vilken förening som villigt ställer upp som alibi för all svartmålning av enskilda avlopp och alla krav på åtgärder? Jäpp! Naturskyddsföreningen, SNF.

Här är det faktiskt något som stinker, och det är inte de små avloppen! Vilka möjligheter har enskilda fastighetsägare att freda sig mot övergrepp, när Svenskt Näringsliv, facket och kommunerna knuffar staten framför sig för att tvinga till sig fastighetsägarens pengar för åtgärder denne inte beställt?

Det här inlägget postades i Äganderätt, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Skit också!

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Ja, här har du hittat en riktig “surdeg” som legat i politisk “långbänk” i årtionden…
  Lika falsk hela tiden, ända sedan början för fyrtio år sedan då “skitsnacket” om Östersjön började…
  Falsk, felaktigt men väldigt politiskt korrekt.
  Vilket har gynnat organisationer med stor omsättning som WWF och SNF…
  De organisationerna har INTE brytt sig huruvida deras åsikter varit korrekta utan bara sysslat med politik i syfte att gynna sina egna intressen, sin egen ekonomi.
  Förmodligen kommer man även i år att skicka ut färdigskrivna debattartiklar i pressen, lagom till semestern, med budskapet om algblomning i Östersjön. Även om det ingen sådan finnes. Som man gjorde förra året….

  Och givetvis blandar bort korten…
  Ty oftast så bräddar offentliga reningsverk runt 50% av sitt avlopp…
  På samma gång minskar befolkningen på ren landsbygd och därmed minskar även trycket på avloppen, även med nuvarande teknik…
  Det gäller att blanda bort korten, se….

 2. Anders Rydén skriver:

  Det är just sådana här saker som gör att folk snart knyter nävarna öppet.
  Dessutom är inte infiltratinosbädden som rekommenderas godkänd i övriga EU, gissa om det blir att göra om den inom en snar framtid.
  Dessutom blir det garanterat en årlig besiktning av dessa bäddar.
  Bli inte förvånade om en modern Nils Dacke blir till jämte en sådan bädd.

Kommentarer inaktiverade.