EU-valet del 7, Junilistan går till val

Jag har fått en liten inblick bakom kulisserna, halvt vid sidan om partipolitiken. Många svenskar är besvikna på alliansen. De som tror att de bara kan rösta på partier som redan finns i riksdagen flyttar sina sympatier till sosseblocket.

Men de som är allmänborgerliga kan inte för sitt liv tänka sig det alternativet. Deras dilemma är att alliansen inte varit tillräckligt borgerliga, inte skyddat äganderätten, inte vårdat rättsstaten, inte skött försvaret, släppt för mycket makt till Bryssel.

De söker nu efter ett alternativ och många tycker sig ha fått det i junilistan. Men vad får de där? Ett parti med många äldre medelålders och pensionerade socialliberaler som företrädesvis är eller varit anställda inom offentlig sektor, myndighetssverige och akademia. Det är ekonomer och andra som vill ha kvar den stora staten, men tror att de själva är bättre än alliansen att pilla på detaljerna. Att deras micro-management av statens affärer och medborgarnas liv blir bättre än alliansens eller sossarnas. Att samma-samma i slutänden ska ge ett annat resultat.

Det tror inte jag. Missnöjda äldre kvinnor, och de är mer missnöjda än männen redovisade SVT nyligen, går till Fi och en avdankad kommunist. De missnöjda äldre männen går till junilistan och ett gäng avdankade ekonomer. Hur intelligent och framåtsyftande är det?

Här behövs ett fundamentalt nytänkande, kanske lite ungdomligt oförstånd och framför allt en beredskap på att förändring kräver arbete, en insats. Ett parti som är villigt att åstadkomma detta är Klassiskt liberala partiet. En nykomling som helt klart är ett borgerligt parti. De vill värna om rättsstaten, äganderätten, individen med mera och verkar inte vara villiga att kompromissa med grundprinciperna för att tillfredsställa någon skrupelfri grupp som skriker högt för att få sina särintressen tillgodosedda på andras bekostnad.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på EU-valet del 7, Junilistan går till val

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Förmodligen så går det ytterligare fyra år innan det blir några stora förändringar.
  Ty förändringar blir det.
  En väldigt stor del av befolkningen under 45 är starkt SD. Även om man inte röstar SD….
  Den generation som nu går i pension anser, befogat, att de hör till de som betalt mest skatt i historien!!
  Och får dåligt tillbaka.
  Sedan finns en något udda grupp man träffat representanter från…
  Pensionerade immigranter.
  Som observerat att deras släkt i hemlandet faktiskt har bättre pension och livsvillkor än de själva, trots att de jobbat hårdare än släkten….
  De är också förbittrade på svenskarna…
  Men säger inget.

  Det finns en massa problem som är väldigt o-PK….

Kommentarer är stängda.