Det totalitära samhället kryper närmare

I USA är de tuffare på att kalla saker vid sitt rätta namn. Justiteminister Eric Holder vill införa en strafflag som kan användas mot medborgare som uttrycker ogillande över regeringen. Han kallar det hatbrott, att tänka eller uttala avvikelser från vad som är mainstream eller politiskt korrekt. En sådan lag menar han är nödvändig för att försvara det fria Amerika. Att påstå att han kastar ut barnet med badvattnet är en mild kritik av dumheterna.

Mer korrekt kallar de kritiska rösterna i USA det för en tankeförbudslag. Andra kallar det för ett svepskäl, en halmgubbe eller liknande som kommer att öppna vägen för att helt rasera konstitutionen och införa politiskt godtycke i domstolarna.

I Sverige hölls förra helgen en aktivistisk “Klimatriksdag” och nu hålls en Feministisk liknande aktivitet. Vi har redan antihatlagar i Sverige. Får vi lov att använda dem mot de som med motiveringen att de vill värna klimatet eller kvinnor uttalar sitt hat mot regeringen och det etablerade samhället? Nej, snarare kommer det snart att vara de som i tal och tanke försvarar sin rätt att inte vara klimattaliban eller feminist som kommer att dömmas för hatbrott.

This entry was posted in Frihet and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Det totalitära samhället kryper närmare

  1. Samuel af Ugglas says:

    Han, Mr. Holder, har säkert kastat avundsjuka blickar på det svenska socialistiska åsiktsmonopolet.
    I Amerika har man trots alla försök till motsatsen en annan syn på den enskilde medborgarens rättsställning än hos de kuvade svenskarna.

  2. Niklas says:

    Fast det totalitära samhället fick sig en ordentlig törn nu när vedervärdiga datorlicensen skrotas http://www.dn.se/kultur-noje/domen-ingen-tv-avgift-for-datorer/

    För än så länge finns det större valfrihet på nätet än hos SVT + SR.

Comments are closed.