The Taxman cometh

Amerikanska IRS (skatteverket) har skaffat programvara för att läsa av och känna igen bilars registreringsnummer. Man uppger att det ska användas i brottsbekämpande syfte, men inte hur. Den skeptiske misstänker att avsikten är att skapa brottslingar som myndigheten kan lagföra.

IRS är redan i blåsväder sedan det avslöjats att de systematiskt samlat information om personer och företag som donerar pengar till republikanska partiet, någon av deras kandidater eller teapartyrörelsen. IRS har sedan utfört extra noggrann revision av dessa sympatisörer eller nekat dem skatteavdrag för sina donationer. Donationer till demokratiska partiet och dess kandidater går dock utmärkt att göra avdrag för.

Vilken tur att de är så knäppa bara i Amerika och inte här i Sverige! Eller hur? I Sverige har vi en debatt initierad från vänster, om att man inte ska få donera anonymt till politiska partier. Om den informationen blir offentlig, kan den missbrukas av myndigheter med en agenda, eller med sympatier för ett visst parti? Alldeles uppenbart självklart! Jag har personlig vetskap om direkta hot från en tjänsteman på skattemyndigheten som i klara ordalag för några decennier sa att ”Sådana parasiter som ni (egenföretagare) ska vi minsann se till att utrota!”

Kan de svenska vägarnas snart 2000 övervakningskameror användas för att tolka registreringsskyltar? Självklart! Det ligger redan i upphandlingsspecifikationen. När de första 800 kamerorna infördes lovade ansvarig minister, Ulrica Messing, att de ”endast skulle användas till att bötfälla fortkörare, till en början.”

Kör du en bil som antas släppa ut mycket koldioxid? Argumenterar du mot klimathotspropagandan? Är du redo för skönstaxering för alla de dollarmiljoner du med säkerhet får från Big Oil?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på The Taxman cometh

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Behövs sådana kameror idag när varenda telefon är en gps-sändare….

 2. Jan Suhr skriver:

  Tänk om en myndighet kom med ett förslag att alla bilar skulle förses med en väl synlig skylt som visade ett unikt ID-nummer. Vilket liv det skulle bli, integriteten för alla bilägare skulle hotas! Det skulle inte gå att genomföra idag. Men reg-nummer på bilar är vi nu så vana med att ingen ifrågasätter skyltarna idag. Egentligen finns det inget behov för dom annat än i övervakningssyfte. Varje bil har ett chassinummer som räcker för att visa identiteten på fordonet, något annat behövs egentligen inte.

  • mats skriver:

   En vanlig orsak till underkänd bil vid besiktningen är att skyltbelysningen inte tillräckligt väl belyser den bakre registreringsskylten. Bara det faktum att den regeln finns och anses vara en väsentlig del av trafiksäkerheten säger väl en del om misstron mot bilister?

   • Jan Suhr skriver:

    Man ser ju mer och mer på nätet hur folk retuscherar bort regnr på bilder. På TV ser man det också för att folk inte ska kunna se var personen i fråga bor. Även om namnet uppges. Det var ju många tricks för att undvika vägtullskamerorna i Stockholm, men samma sak där folk har vant sig och det är väl inte lika många som orkar kämpa emot.

    Men som du säger enda skälet till att nummerskyltsbelysningen ska funka är ju för att våra övervakare ska kunna se skylten. Polisen har ju även på gång ett kamerasystem som ska kunna läsa av skyltar i trafiken. På så sätt skulle de kunna ta fortkörare i flera filer samtidigt genom att bara ligga i en fil och hålla hastigheten. Även buskörare ligger risigt till med det systemet.

    Det är värre än Orwells 1984 nu.

Kommentarer är stängda.