Länka mera

MSM går på knä, för ingen vill läsa vad de skriver. Ett av deras mest hyllade mantran är ”skydda källan”. Internet har kommit med helt nya förutsättningar. Nu finns allemanspublicering tillgängligt för envar med några enkla knapptryckningar. Dessutom har en helt annan praxis etablerats bland privatpublicister på nätet, de länkar till sina källor.

Därigenom kan vem som helst gå till källan och bilda sig en egen uppfattning om huruvida skribenten tolkat källan korrekt. Det är ett öppet förhållande till information och ett avsevärt mer jämlikt medielandskap som öppnats. Julian Assange och Edward Snowden har båda visat att källorna måste redovisas betydligt mer öppet.

När jag gick i skolan (på 60-talet) fick vi lära oss att människorna bakom järnridån ljögs fulla av offentlig propaganda, men att vi i väst var förskonade från sådant och bara fick höra sanningen. Undan för undan har den skrämmande sanningen, att vi varit och fortfarande är, minst lika utsatta för offentlig propaganda som någonsin folket i öststaterna. Inte minst medias ensidiga hantering av klimatfrågan har avslöjat detta.

Ska MSM ha en chans att överleva måste de ta fasta på den nya verkligheten. De måste länka till sina källor, de måste ge sina läsare möjligheten att själva kontrollera sanningshalt och göra egna bedömningar av originalmaterialet. Det är endast så demokrati och frihet kan försvaras.

Dessutom måste allt gå att kommentera. HD har slagti fast att publicisterna inte är ansvariga för vad som skrivs i kommentarsfälten. Ändå vidhåller både PTS och MSM/PKP den gamla tolkningen, att censur är en nödvändighet. Det är att gräva sin egen grav.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Länka mera

  1. Thomas Gunnarson skriver:

    Jess, exakt.

  2. Mike skriver:

    Mina kommentarer har blivit censurerade många gånger på HD och DI. Oftast ställer jag enkla frågor som påpeka ironin i deras egna logik. Men det uppskattas inte.

Kommentarer är stängda.