Ferguson – Salt Lake City

Medan upploppen klingar av i Ferguson Missouri har en liknande dödsskjutning ägt rum i Salt Lake City, med omvända rasförtecken. Sorgen är naturligtvis stor även där, men upploppen och plundringarna har uteblivit, liksom anklagelserna om rasism.

Den 20-årige Dillon Taylor, på väg att bli far, kom ut från en 7-eleven tillsammans med sin bror och kusin på väg att besöka sina föräldrars grav när en icke-vit polis kom till platsen, enligt uppgift som respons på ett larm. Polisen beordade ungdomarna ner på marken, men Dillon som hade musik i hörlurarna hörde inte uppmaningen och såg sina kamrater slänga sig på marken vände sig om och började greja med sin musikutrustning, förmodligen för att stänga av den. Då blev han skjuten till döds.

Nationella och internationella media är tysta om saken. Ingen ropar rasism!

Samtidigt faller anklagelserna och bevisen mot polisen i Ferguson bort det ena efter det andra. Inte heller detta rapporteras med samma intesitet som anklagelserna tidigare kastats fram.

Rush Limbaugh, en konservativ debattör, träffar huvudet på spiken när han konstaterar att ”majoriteten alltid beskrivs som förtryckare.” Det är det som är demokrati. Det är visserligen en i viss mån annan debatt som jag ska återkomma till. Men faktum är att demokrati bygger på majoritetens makt över minoriteten, något som redan Sokrates konstaterade. I rasismdebatt i hela västvärdlen, där man vanligtvis slår sig för bröstet för sin demokratiska samhällsordning, vänds denna stolthet till självhat när minoriteterna alltid beskrivs som offer. Känns inte det som dubbelmoral, så säg?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Ferguson – Salt Lake City

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  ””majoriteten alltid beskrivs som förtryckare”, säger Rush Limbaugh.
  Just nu lär det finnas ca103 miljoner amerikanare som är ”beroende” av Obama, (åtnjuter bidrag i en eller annan form) lägg därtill möjligheten för honom att göra ytterligare 11 miljoner till legitima ”röstare”. Snacka om att göra sig till diktator med hjälp av andras ”pengar”!

 2. Thomas Gunnarson skriver:

  Det finns en fördel i dessa tider att höra till ”offren”…
  Man kan bli feminist, ISIS, eller något annat…
  Men inte ” vit medelålders man”….

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Inte alla politiker låter sig tvingas att gå i en bögparad t.ex!

   • mats skriver:

    Varje politiker som försvarar friheten kan i uttalande och politiska beslut verka för att samtyckande vuxna får ha vilken partner de vill.
    Men ingen politiker med ryggrad skulle låta sig tubbas att spöka ut sig eller anamma andras uppförande bara för att vara till lags eller tillgjort göra sig populär.

Kommentarer är stängda.