Begäran om lagstiftad förtänst

Mats Andersson, VD för fjärde AP-fonden, föreslår en lag om att alla fonder måste klimatmärkas. Det ska då göra det lättare för investerare att tänka ”rätt”. Han pekar på risken att de företag som påverkar klimatet mycket tappar i värde om lagstiftningen går emot dem måste vägas in. Själv har Andersson varit duktig och sålt av AP-fondens innehav av de ”smutsigaste” företagen.

Nu har han bråttom att få utdelning på sin chansning och begär att staten ska höja kursen på just hans fond genom lagstiftning som sänker värdet på de andra. Fulspel är inte ens förnamnet på den smutsiga politik Andersson ägnar sig åt.

På ett vis är detta agerande av AP-fonden en tydlig illustration till vad Åke Sundström skrev igår om hur politiker och myndigheter med ekonomiska medel lurar skjortan av folket.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Begäran om lagstiftad förtänst

Kommentarer är stängda.