Ferguson – revisited

Varför blev det sådant bråk i Ferguson efter att polisen Darren Wilson skjutit rånaren Michael Brown tagen på bar gärning? Nyhetsrapporteringen ville inte sluta spekulera. Upproren ville inte lägga sig under de månader utredningen tog. Rena upplopp bröt ut när den friande domen meddelades. Fanns det något intresse bakom detta, som höll liv i cirkusen?

Många har pekat ut Al Sharpton eller Jesse Jackson för att de oupphörligt drog visan om systematisk rasism i poliskåren. Men det visar sig att bakom kulisserna fanns en person med betydligt större resurser som drog i ett flertal tåtar för att skådespelet skulle pågå. Den mannen heter George Soros.

Washington Times har avslöjat att Soros donerat minst 33 miljoner $ till organisationer som bidragit till anklagelserna om rasism och till de upploppen i Ferguson. I en del fall har man till och med bussat upprorsmakare till Ferguson för att få igång en tillräckligt kaosartad stämning.

Jag behöver inte upprepa allt som står i de delar av amerikansk press som inte kontrolleras av Soros, den intresserade kan läsa på någon av länkarna, här och här. Men vem är George Soros och vad vill han? Soros är en ungersk jude född 1930 med namnet György (George) Schwartz. Hans far ändrade familjenamnet till Soros 1936.

George Soros överlevde andra världskriget kriget i Ungern och kom till England 1947. Där han så småningom läste till ekonom och fick anställning på banken Singer&Friedlander.

Han har en historia bakom sig av att med sina pengar, via spekulation och propaganda destabilisera regeringar. Redan innan murens fall spelade han en destabiliserande roll i sitt gamla hemland. Han var starkt invovlerad i att krascha valutor i Europa i början på 90-talet. Både det engelska pundet och den svenska kronan drabbades.

Idag har han täta band med Barack Obama och hans regering. Möjligen har de gemensamma intressen av destabilisering av det amerikanska samhället, men nödvändigtvis av samma skäl. Obamas kulle kunna vara att ändra vissa villkor för de svarta. Vilket skäl Soros har är svårare att lista ut. Men han är erkänt duktig på att tjäna pengar och öka sin makt i orostider. Att Soros är frikostig med pengar till organisationer som vill genomföra hans speciella verion av socialliberalt samhället gör honom inte nödvändigtvis till en vänlig filantrop. Han vill gärna ha demokratiska samhällen, som han får styra.

Orostider är Soros-tider.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Ferguson – revisited

 1. Jan Suhr skriver:

  Jag brukar vara skeptisk till konspriationsteorier rent allmänt. Men som man sa i den kultförklarade TV-serien “Wired”: “Follow the money”.

  • mats skriver:

   Jag menar inte att Soros ligger bakom, planerar eller är upphov till oroligheterna. Jag menar att han är en opportunist som läger ved på brasan och ser till att få något slags utdelning för besväret.
   Men i den processen skapar han även en förvrängning av bilden av verkligheten.
   Follow the money är en god regel för alla som undersöker trender i tiden.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  För ett antal år sedan gjorde Stina Dabrowski på STASI agenturen SR/SVT en intervju med Soros. Tyvärr kommer jag inte ihåg detaljerna. Mitt intryck blev att Stina D hyllade Soros genom hela intervjuen som en “halvgud”, glömmer jag aldrig. Får män ha intuitioner eller vara synska?

  • mats skriver:

   Maskerade kommunister och maskerade islamister, är det deras samlade ansträngningar som kommer att fälla demokratierna i väst?

Kommentarer inaktiverade.