Medlemsnytta

Jag har till och från klagat på LRF, med rätta vill jag påstå. Det hindrar dock inte att det här och var i den stora organisationen finns människor som tänker till och försöker ge lite medlemsnytta för medlemsavgiften.

Kävsjö lokalavdelning i Gnosjö kommun har protesterat mot Naturvårdsverkets förfrågan om bidrag från kommunerna Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd och Värnamo. Bidraget vill verket använda för att driva verksamhet på Store Mosse, en av de största mossarna utanför Norrland. Naturvårdsverkets träsktalibaner har redan exproprierat stora markområden fårn privata markägare för att bilda reservatet.

Nu har de alltså inga pengar till att sköta verksamheten. Denna effekt har uppstått på flera ställen där staten dragit fram och stulit privat egendom för att skydda den. Efter ett tag upptäcker man att det hade varit bättre att låta de ursprungliga ägarna fortsätta sköta sin mark. Det hade varit billigare och den hade blivit bättre skött.

Jag förstår precis hur markägarna runt Store Mosse känner. Här i min by och angränsande byar blev många markägare av med stora arealer till Myrhulta mosse reservat. Jo, det är också en av de största mossarna utanför Norrland, men den ligger i Västergötland och inte i Småland. Var det verkligen nödvändigt att begå samma dumhet i två landskap nära varandra?

Visst är det en snyting rätt på nosen för alla de markägare som miste egendom till underpris, att de nu ska tvingas betala för statens misstag via kommunalskatten. Tyvärr kan man inte utbrista, ”maken till arrogans och översitteri mot medborgarna från statens tjänstemän!”, för det är nämligen inget undantag. Det verkar snarare vara praxis. Nu vet vi här i vår by vad vi har att se fram emot om något år, när verket fått prejudikat på sina krav i Store Mosse.

Det räcker dock inte att en lokalavdelning i LRF uppmärksammar saken. Hela LRF måste säga ifrån, tillsammans med alla icke-socialistiska partier. Att de röda och gröna skulle vilja gör något, låter utopiskt. Ta gärna hjäp av alla dem som nu höjer sina röster mot islamistisk terror. Vi behöver en lika kraftfull uppslutning mot statens terrorism mot landsbygdens folk. Det gäller våra liv, vår rätt att bruka våra talanger och vår egendom på vårt sätt.

Taxation without representation is tyranny, var stridsropet under Boston Teaparty och upproret mot det brittiska styret i Nya Världen. Alltså, beskattning av dem som inte är representerade där beskattningen beslutas, är tyranni. Kommunens invånare och politiker är inte representerade i naturvårdsverket eller i regeringen. Det vet statens folk, därför försöker de lura kommunerna att frivilligt avstå pengar till staten. Men det borde strida mot kommunallagen.

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Medlemsnytta

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Är möjligtvis Helena Jonsson inom pedagogisk räckvidd?

  2. Erik Andersson skriver:

    Kommer kommunerna att betala till Naturvårdsverket då?

  3. mats skriver:

    Jag tror det blir samma svar till båda kommentarerna: Det återstår att se!

Kommentarer är stängda.