Flickor som leker med dockor

Allt mer media tas över av kvinnor. De är journalister, programledare, scriptor, regissörer, manusförfattare, producenter, med mera. Samtidigt blir det också allt tydligare att de till oss tittare och läsare inte rapporterar om verkligheten.

Det de egentligen förmedlar är sina drömmar och docklekar. Det är deras tillrättalagda berättelser om ”verkligheten” som förmedlas. De är dessutom så ense om att dessa berättelser är det korrekta sättet att beskriva världen, att män som vill förmedla en annan bild lätt blir anklagade för misogyni.

Denna docklek håller nu på att bli den dominerande berättelsen i media. Pojkar har aldrig orkat tjafsa med flickorna om hur docklek ska utövas eller förstås. De har lämnat flickorna ifred med sina lekar och skulle en pojke råka uttrycka en åsikt om dockleken så får han veta att han har fel. Men när dockleken ersätter verklighetsbeskrivningen, när fantasi, inbillning och vidskepelse ersätter naturvetenskap och insikt riskerar vårt samhälle totalt sammanbrott vid minsta kris.

Jämställdhet, är som jag påtalat många gånger, ett uttryck skapat för att kunna nyttja den härskarteknik man vill bruka inom feminismen. Jämlikhet däremot, är en demokratisk människosyn med avsaknad av värdering av kön eller yrke och med lika lag för alla samt lika rätt inför lagen.

Den offentliga dockleken i media hotar det moderna, fria samhället där förståelse för verkligheten är fundamental för korrekta beslut.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Flickor som leker med dockor

 1. Sten-Arne Persson skriver:

  Tack Mats! Nu träffade du huvudet på spiken. När skall detta mansförakt upphöra som sprutar ut ur vår etermedia hela dagarna. Förr hade vi ett uttryck för att beskriva dryga män i maktställning ”Bror Duktig” Jag har under lång tid använt mig av uttrycket ”Bror och Syster Duktig i LRF” för att beskriva vad som pågår där i toppen med jämställdhetsakademi och allt annat PK. Nu är jag benägen att i rättvisans namn enbart använda beteckningen ”Syster Duktig” för att skapa någon liten rättvisa mellan könen i sammanhanget. Dessa kvinnor som i tid och otid sitter i flock i etermedia och förtalar den andra halvan i befolkningen ibland med någon liten velourpappa till hjälp. Vad ska vi göra med denna propagandaapparat i etermedia? De har kollrat bort svenska folket så vet snart inte vad de heter. Splittra och härska är deras metod.

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Det handlar nog om vad som har ett värde…
   För tusen år sedan var mannens liv en fråga om ära och strid.
   Valhall…
   Sakta blev det en tuktad familjefar som blev idealet…
   Där den egna avkomman var det viktigaste i Darwins spår…
   Nu är det också passerat…
   Och hjulet börjar om igen…
   Det som kallas ISIL, nu….

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Den här länken är på engelska men jag vågar en gissning på att Mats kommer att förklara sammanhangen på hans suveräna vis, få förunnat! Jag gav en summarisk översättning till min hustru.
  Reaktionen behåller jag för mig själv.
  http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3046350/Why-men-refuse-marry-Women-complain-chaps-today-won-t-settle-Sorry-ladies-s-fault-argues-wickedly-provocative-new-book-Denigration-Men-PETER-LLOYD.html

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Det har nog alltid varit så…
   Men kanske inte så uppenbart.

  • Göran skriver:

   Gary Becker fick ekonomipriset 1992. En av hans teorier jag inte förstod och inte heller ville acceptera då, var att vi väljer partner utifrån vad som är ekonomiskt rationellt. Boken och artikeln handlar om just det, men motsatsen, varför män inte väljer en partner.

  • mats skriver:

   Det fanns ju en tid när frågan löd: Varför prenumerera när man kan köpa lösnummer?

   Problemet är troligen större i samhällen där det är institutionaliserat att mannen ska vara ensamförsörjare av familjen. Men jag är lite okunnig i dessa frågor eftersom jag levt ihop med samma kvinna i 40 år.

  • mats skriver:

   Skrämmande artikel!

   • Thomas Gunnarson skriver:

    Djurskyddsfrågorna fungerar likadant…

    • Thomas Gunnarson skriver:

     Fundera även på hur samhället och politiken fungerar när mannen i familjen är borta och patriarken är (Stefan) statsministern…
     Då kommer ingen att ta eget ansvar utan helt förlita sig på patriarken, och om det går fel, på något sätt, så blir det patriarkens skuld….
     Är det inte så det fungerar idag?
     Alla surrar men ingen tar ansvar utan utgår från att ”någon annan” sköter det hela…

     Immigrationspolitiken, t.ex…
     Det är så synd om alla ( vilket det givetvis är) så att man måste hjälpa alla…
     Men den dagen då det drabbar en själv, då är det ”någon annans” fel…
     Troligen blir det ”patriarken” som får ta smällen… (Stefan)
     Logiken finns inte, bara känslorna….

     • Thomas Gunnarson skriver:

      Ta ett annat fenomen… Bostadspolitiken…
      Folk lånar för det vilda..
      Man skall ha, bara!
      Vem är ansvarig om det går åt helvete…?
      Stefan!
      För folket vill bara leva det liv de vill och anser att de har rätt till….
      Eget ansvar..?
      Glöm det!
      Ansvaret ligger hos patriarken, som är en man…
      (Kan kvinnor rösta fram en kvinnlig patriark?)

    • mats skriver:

     Titta efter en grön traktor här på Frihetsportalen imorgon!

Kommentarer är stängda.