I migranternas spår

Kanske så många som 1000 personer har omkommit i en enda fartygsolycka i Medelhavet. Naturligtvis en stor tragedi. Det var ett överlastat fartyg i dåligt skick, transporterande ett stort antal flyktingar som sjönk. Många politiker, inte minst svenska, ropar nu på att alla EUs medlemsländer måste öppna sina gränser.

Men vi skapade EU för Europas folk, för att ett bättre samarbete skulle gynna folken i medlemsländerna. EU är inte skapat som en fristad för all världens folk. Afrika är världens näst största kontinent, tre gånger större än Europa, europeiska Ryssland inräknat. Dess befolkning är dubbelt så stor som Europas. Bland flyktingarna återfinns även folk från Mellanöstern. Hur rimligt är det att kräva fri invandring för alla dessa? Var finns den politiska konsekvensanalysen?

Italiensk polis har arresterat 15 afrikanska män från Elfenbenskusten och Senegal för att de mördat ett dussin kristna medpassagerare genom att kasta dem överbord från den flyktingbåt de befann sig på. Utredningen pekar på att gärningen är motiverad av religiöst hat mot kristna.
Ytterligare ett 40-tal liknande dödsfall utreds av polisen i Palermo.

Vidare har pirater från Libyen börjat attackera fiskebåtar från Europa i Medelhavet.

Dessa notiser är redovisade av Reuters, en nyhetsbyrå som knappast bryr sig ifall informationen kan tolkas som stöd för SD eller ej. Alla svenska nyhetsförmedlare har tillgång till information från Reuters, men jag har inte märkt att en enda redovisat detta. Är det för känsligt att kristna flyktingar mördas på Medelhavet av muslimska medpassagerare? Sådana som välmenande svenska opinionsskapare anser att vi ska välkomna i större mängder till hela Europa, istället för att hjälpa dem till fungerande statsskick, rättsstater och drägliga livsvillkor i hemländerna.

Istället uppträder journalisterna som Sven Melander gjorde i sin parodi från 80-talet, där han föreställande en journalist med ledande frågor tvingade intervjuoffret, ett barn, att lämna precis det svar han sökte.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på I migranternas spår

 1. Tyrone Waerner skriver:

  I början av december förra året intervjuade Monika Sarinen Åsa Romson I Sveriges Radio P1.Åsa Romson sade indirekt att det var Sverigedemokraternas fel att det var så många flyktingar som drunknade i Medelhavet,Orsaken var att det var den politik som SD:s och övriga partier inom EU som är emot den massinvandring som nu förekommer och och deras politik som gäller.Jag trodde i min enfald att den politik som SD förespråkar så skulle flyktingarna tas om hand på den plats de är innan de flyr i båtar till Europa.skulle bli mycket billigare.Hon skyllde på SD att alla dessa människor drunknar i Medelhavet.Åsa Romson har ju fel det är ju miljöpartiet som är orsaken till alla dessa drunknade,hon är boven i dramat.Jag lyssnade faktiskt om på sändningen och jag hade uppfattat detta rätt.ringde Monika hon hade inte uppmärksammat detta,Frågan är varför?

 2. Ulf Hellbacken skriver:

  Den Svenska PK-eliten befinner sig i ett mentalt sjukdomstillstånd som lätt kan liknas vid 30-talets Hitlertysklands. PK-eliten flyttar regelbundet fram sina positioner i Utopia med sina bedrägliga lögner och missinformation, intill den dag då det inte längre fungerar och Sverige, som land betraktat slutar att fungera, åtminstone såsom det land vi minns för några årtionden sedan.

  Den tragedi som nyligen utspelade sig i Medelhavet har också uppmärksammats i vårt grannland Danmark, där Webavisen ”Den Korte Avis”, redovisar samma uppgifter samt kritik av EU och dess politiker. Medierna underlåter bl a att avslöja människosmugglare som helt cyniskt räknar med att båtflyktingar som kapsejsat blir uppsamlade av fartyg hemmahörande i EU. Människosmugglarna sänder alltså flyktingarna i rena båtvrak avsiktligt utrustade med lite bränsle, så att vraken inte kan segla hela sträckan till Italien.

  Länken till artikeln lämnar jag nedan.

  http://denkorteavis.dk/2015/debatten-om-tragedien-i-middelhavet-er-hyklerisk/?utm_medium=newsletter_ubivox&utm_source=20150420_Debatten%20om%20tragedien%20i%20Middelhavet%20er%20hyklerisk.%2020.april%202015&utm_campaign=Debatten%20om%20tragedien%20i%20Middelhavet%20er%20hyklerisk.%2020.april%202015

 3. mats skriver:

  Ja, det totala intellektuella haveriet i media och politik i Sverige är mycket skrämmande!

 4. Gunnar Littmarck skriver:

  Sveriges utmaningar är att invandrare har så låg begåvning, samtidigt som facket höjt minsta löneksostnad och skatter med byråkrati hissat en bra bit till. Till det är existensminimum skyhög levnadsstandard globalt.
  Resultatet blir att Sverige får globala klasskillnader vilket lämpligen förbereds med yrkestiggande romer. Existensminimum på två dollar om dagen i köpkraft och bort med alla arbetsmarknadsregler samt strömlinjeformad digitaliserad byråkrati. Jag tror att det är insikten om det som drev ideologer i de nya moderaterna. Men då majoriteten av valmanskåren är helt beroende av skattesubventionerad köpkraft, så kommer detta leda till en social krasch. Vad som blir därefter blir intressant, men jag vill inte uppleva det i Sverige. Jag orkar inte ge tänkvärda länkar så jag ger en med fler:
  http://gunnarlittmarck.blogspot.no/2015/03/almost-all-countries-have-selective.html

  Vill ni så kan ni även söka undersökningar som visar hur befolkningars medel intelligens avspeglas i välstånd.

  Visst det är brutalt.

  Min lösning är att alla människor får en lika stor avkastning från jordens naturresurser. Vilket även slår ut den korrupta biståndsindustrin.

  Jag har aldrig läst någon som haft samma lösning för mänskligheten, men det flesta är ju korkade, he he he.

  Eller hur Åke?

 5. Gunnar Littmarck skriver:

  Det finns fler argument mot dagens asylregler.

  Kraven är enkla att uppfylla som att konvertera sexuellt, religiöst eller politisk, men det viktigaste skälet armod, att man svälter ihjäl med sina barn, duger ej.

  Vidare att högsta möjliga hinder sätts upp för att komma in i landet och assyl kan bara sökas i landet.

  Så bort med alla dagens skäl till asyl och tillför söknad genom Internet, men kräv vandelfrihet icke olönsam religion och inte minst en IQ test. Afrika ligger runt 70 i snitt, vilket ger noll chans till att kunna tränas till självförsörjande yrkesarbete i dagens Sverige ( men kanske inte vissa moderaters dröm?)

 6. Thomas Gunnarson skriver:

  Fundera på om alla vackra handelsavtal med olika länder i Afrika ger för resultat…
  http://solidarite.asso.fr/Papers-2014
  Detta kanske inte är det bästa exemplet men det finns mer att meditera över hos Berthelot…

Kommentarer är stängda.