Finland sänkte Grekland

Enligt Foreign Policy, var det Finlands kompromisslösa hållning som efter 17 timmars förhandling tvingade Grekland att gå med på de tyska kraven. Sannfinländarnas utrikesminister, Timo Soini, sa det som alla tänker men ingen vågade säga. ”-Det vanliga är att den skuldsatte inte bestämmer villkoren, det här är uppochnervända världen!” ”-Det här är moralisk gambling och ett pyramidspel där mjölkerskan kommer att återkomma till kassakon så länge det finns pengar att mjölka.”

Detta gav Tyskland det stöd och manöverutrymme man behövde för att gå emot Italien och Frankrike som släpphänt var beredda att ge ännu mer pengar till Grekland. Nej, alla vet att det inte skulle ha handlat om ett lån, det hade varit att ge bort pengar om man gjort det på grekernas villkor.

När avtalet slutförhandlats och ska gå runt till eurostaternas parlament för godkännande finns det fortfarande möjlighet för Finland att säga nej. Sannfinländarna lovar att inte lova bort något innan dess. Vad de beslutar den dagen får vi se då.

Det är skönt att se att det någonstans i Europa finns rakryggat folk. Vi har dem mellan oss Ryssland. Kunde vi få fram ett pålitligt borgerligt alternativ i Sverige skulle vi tillsammans kunna göra mycket gott i EU.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Finland sänkte Grekland

 1. Jan Suhr skriver:

  Finnarna är ett rekorderligt folk, de analyserar, de tänker och de gör rätt. Det gäller i allt!

  Där är det aldrig det svammel och flum som finns i Sverige, Finnarna går stadigt framåt och har ordning och reda, vi i Sverige är på väg mot ett sammanbrott på alla punkter.

 2. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Timo Soini, behöver Sverige i vår riksdag…………..

  • Åke Sundström skriver:

   Sant, men Soini han har viktigare uppdrag att sköta. Det skulle räcka gott med personer av Mats Jangdals eller Alice Teodorescus kaliber.

 3. Åke Sundström skriver:

  Det är alltså via en amerikansk tidskrift som vi informeras om Finlands nyckelroll i Greklandsdramat och om Soinis tuffa klarspråk. Skäms DN, SvD, SR,SVT,TV4 och alla andra. Mest av skämmas för har ändå Angela Merkel och hennes parti, lika maktdeformerat som sina svenska partivänner). Det är förmenta liberaler och konservativa som säljer ut Europas löntagare och skattebetalare för att hålla Frankrikes protektionister och godsägare om ryggen.

  Din anfader, Mats,har förråtts av Bildt och Reinfeldt , men så har också våra barnbarn på vilka dagens makthavare övervältrar ett gigantiskt skuldberg och den långvarigiga ekonomisk stagnation som centralbankernas hämningslösa sedeltryckande ovillkorligen leder till. Som jag visat i tidigare inlägg bidrar både SCB:s ljugande om den sanna inflationstakten och ekonomkårens maktlojala tystnad till att dölja detta skeende för våra tyvärr ganska godtrogna väljare (fast SD:s framgångar och tuffa Ebbas maktövertagande i KD är förstås tecken på ett sent uppvaknande).

  • mats skriver:

   Ja, politikerna har gjort politiken så komplex att de inte själva har överblick över den längre. Det är naturligtvis andra, politiska tjänstemän, särintressen av olika slag, media mfl. som styrt dem därhän, men politikerna har varit med vid varje steg och med sina beslut möjliggjort utvecklingen.

   Titta bara på nyheterna de senaste dagarna. Media kan utan att skämmas säga att experterna, forskare vid olika institutioner säger att ekologiskt inte är bättre för naturen och andra forskare säger att algblomningen i Bottenhavet inte beror på näringsläckage från jord- och skogsbruk.
   Men journalisterna kan redovisa detta och åndå säga att det vet bättre och att ekologiskt är bäst för naturen och algblomningen beror på jord- och skogsbruk. Punkt slut. Och ingen protesterar mot lögnerna, ingen protesterar mot medias moraliska förfall!

   Vad ska man tro om framtiden i vår folkdemokrati när en parallell verklighet skapas med så enkla medel?

   • Åke Sundström skriver:

    Du har kanske har sagt det förr, men är vi eniga om Merkels skuld, via hennes lappkast om penningspolitiken i syfte att cementera det omaka äktenskapet med Frankrike?

    För övrigt var det ju inte så, som PK-pressen ältar, att Grekland lurade EU-kommissionen. Den visste, men teg i snävt egenintresse av ökad makt. Att våra borgerliga partier deltar i detta smutsiga spel hör till epoken Reinfeldts allra värsta försyndelser.

    • mats skriver:

     Ja, när tyskar dagtingar med sin moral för att följa franska nycker, då slutar det aldrig väl.

     Reinfeldt litade jag inte på när han blev partiledare. Inget han har gjort sedan dess har fått mig att ändra åsikt

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  När vi tvingas att leva under EU’s korrupta politiker framstår Putin som den ende ledaren som förstår vad det handlar om, inte för jag längtar efter att leva under hans kommunism men han är en klart lysande stjärna jämfört med landsförrädare, socialistiska kuppmakare (Löfven) och andra oduglingar som vi tvingas att försörja med furstliga gager!
  Det är ju också tidstypiskt att rännstensblaskorna undanhåller väsentlig information för allmänheten.

 5. Ulf Hellbacken skriver:

  Vi vet redan vilken rabiat hållning som representeras av den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Marita Ulvskog, så att när hon på Twitter skriver sin mening om den Finske Finansministern, så är det inte förvånande.

  ”Tja, det var killar som Alexander Stubb som mobbade min handikappade syster på skolgården. Eurokrisen avslöjar politik o politiker. #eupol”, skrev Marita Ulvskog på sitt konto. (Dagens Industri)

  Under sin tid som chefredaktör för socialistiska Dala-Demokraten i Falun gjorde hon sig vida känd för sina plumpa uttalanden helt i stil med sin vänstersocialistiska uppfattning. Tidningens rykte på den punkten blev tyvärr inte bättre när hon sedermera avlöstes på posten av den lika namnkunnige Göran Greider. Två ledare som sannolikt starkt medverkat till sjunkande upplagesiffror för tidningen.

Kommentarer är stängda.